29. maj 2024

Politiet takkede hverdagens helte ved et arrangement på politigården i Roskilde. Foto: Michael Johannessen.

Politiet takkede hverdagens helte ved et arrangement på politigården i Roskilde. Foto: Michael Johannessen.
Onsdag blev nogle af hverdagens helte hædret af Midt- og Vestsjællands Politi ved et arrangement i Roskilde. Blandt de hædrede var flere fra vores lokalområde.

Talte ung kvinde fra at springe ud fra bro
Martin Holm Larsen fra Jyderup cyklede om aftenen mandag den 10. december på broen over Skovvejen i Jyderup. Her så han en ung kvinde stå på den forkerte side af broens rækværk.

Martin Holm Larsen blev bekymret for kvinden og ringede til politiet. I mens han ventede på, at politiet skulle komme frem til stedet, lykkedes det ham at få en god kontakt til kvinden. Og da betjentene kom frem, lod de Martin fortsætte med kontakten, mens man ventede på beredskabet.

Det lykkedes Martin Holm Larsen at tale den unge, psykisk syge, kvinde ind på den rigtige side af rækværket og han forhindrede dermed kvinden i at springe ud fra broen og begå selvmord.

Læs Holbaekonline.dks artikel fra den 10. december her.

Reddede sin underbo fra brand
Den 18. januar i år kunne Ayse Kaya lugte røg i sin lejlighed. Hun finder hurtigt ud af, at røgen ikke stammer fra hendes egen lejlighed og går derfor ud i opgangen, for at undersøge det nærmere. Ayse Kaya finder ud af, at røgen kommer ud under døren hos hendes underbo.

Ayse bankede på døren, men der var ingen der reagerede. Hun ringede 112 og samtidig bankede hun de andre beboere i opgangen op, så de kunne komme ud i tide.

Brandvæsnet kom hurtigt frem og fandt underboen inde i lejligheden. Han blev kørt til skadestuen til behandling for en mindre røgforgiftning.

Branden var opstået i lejlighedens køleskab.

Reddede mand op fra branddam
Ved 22 tiden den 1. juni befrandt Per Steensgaare Jensen sig ved branddammen i Jyderup. Her så han en mand som forsøgte at begå selvmord. Per hoppede i branddammen og fik reddet manden op.

Fulgte efter tyv
Jonas Ellekær fra Holbæk hørte ved 21-tiden om aftenen den 21. maj et brag fra en nærliggende parkerings plads.

Han gik hen til vinduet og så en mand, som er i gang med at knuse en bilrude, han så hvordan manden stjal en taske og kørte væk på en cykel.

Jonas skyndte sig ned til sin bil og fulgte efter tyven, imens han kontaktede politiet, som ved hjælp af Jonas Ellekærs vejvisning, fik anholdt manden.

Patrikc Møller fra Svinninge var ikke tilstede ved arrangementet. Han havde reddet en person i forbindelse med en brand i beboelse.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.