30. maj 2024

Region Sjælland har bøvl med IT-systemet. Foto: Jesper von Staffeldt.

Må Roskilde sygehus fungere som Hjertecenter i Region Sjælland? Ønsket er der, men Sundhedsstyrelsen ønsker stadig at f.eks. akutte ballonudvidelser skal foregå på Rigshospitalet. Foto: Jesper von Staffeldt.
Region Sjælland – hvorunder sundheds og sygehusvæsenet hører – har i forbindelse med udbygning af sygehusvæsenet iværksat en række tiltag, der skal give borgerne bedre muligheder for specialiseret behandling.

For at forbedre kvaliteten af behandlingstilbuddet til patienter med stor blodprop i hjertets kranspulsårer, har Region Sjælland ansøgt Sundhedsstyrelsen om at etablere et behandlingstilbud på Roskilde Sygehus. Sundhedsstyrelsen har ikke imødekommet Region Sjællands ansøgning.

Derfor havde regionsrådet indkaldt direktør i Sundhedsstyrelsen Else Smith til et møde i Sorø for at hun kunne fremlægge og redegøre for Styrelsens synspunkter og ikke mindst for at høre et enigt regionsråds meninger contra landets øverste sundhedsmyndighed.

Holbaekonline.dk havde i går mandag været ude med kamera og mikrofon lidt uden for sit normale dækningsområde for at følge slagets gang i Regionshuset i Sorø.

Det blev også til et interview med regionsrådsmedlemmerne Jens Stenbæk (V) og Nicolai Nicolaisen (A) begge fra Holbæk. Nedestående Web-TV indsldag bør ses i HD-kvalitet.

1 thought on “Web-TV: Skal blodpropper behandles i Roskilde eller på Rigshospitalet?

  1. 22.8 : Sundhedsminister Astrid Krag har i dag efter et samråd besluttet at Roskilde sygehus fortsat ikke må foretage såkaldte ballonudvidelser

Comments are closed.