30. maj 2024

Et par brædder er sømmet på kryds henover indgangsdøren til det populære diskotek. Foto: Rolf Larsen.

Et par brædder er sømmet på kryds henover indgangsdøren til det populære diskotek. Foto: Rolf Larsen.
Dørene til Cleopatra Dance & Disco i Vestergade i Holbæk er lukket til med søm, for stedet er blevet lukket efter besøg fra Fødevarekontrollen.

Diskoteket kontaktede selv Fødevarestyrelsen torsdag i sidste uge og det resulterede i, at kontrolenheden kom på kontrolbesøg på diskoteket.

Og her kunne kontrollanten rigtig nok konstatere, at der var fugt på væggene i diskoteket. Men det var langt fra det eneste, som kontrollanten så under besøget. I et rum til tomme flasker var hul i loftet og en stor spand var stillet på gulvet til opsamling af regnvand. Gulvet i køkkenet var hullet og ujævnt og blev understøttet nedefra, fordi man på diskoteket var bange for, at det ville styrte sammen.

Kontrollanten skriver i sin rapport om besøget: “Der fremkommer meget stærkt lugt af fugt i dele af virksomheden, værst i flaskerum (har tidligere været anvendt som omklædningsrum = flyttet), køkken, indgangsparti, kælderrum”.

Et skilt på døren siger, at ‘Cleo’ er lukket af sundhedsmæssige årsager. Foto: Rolf Larsen.

Kontrollanten så rotte
Ifølge kontrolrapporten konstaterede virksomheden selv skadedyr på diskoteket søndagen inden besøget, men det havde ikke givet foranledning til, at man igangsatte en skadedyrssikring. Ifølge rapporten har der tidligere været skadedyr på diskoteket og dengang blev der lavet skadedyrssikring.

Men under tilsynets besøg løb en rotte henover gulvet, da en dør til det bagerste barområde blev åbnet. Dermed konkluderede kontrollen, at der var risiko for, at fødevarer og service kan være kontamineret af skadedyr. Derfor blev der nedlagt forbud mod salg i hele virksomheden, der fik en vejledning i, at både kommunen og et skadedyrsfirma skal kontaktes, når man konstaterer rotter.

Dårlig vedligeholdelse
Ifølge rapporten var der flere steder mulighed for, at skadedyr kunne trænge ind i diskoteket. Det kunne bl.a. ske via afløbsrør i kælderen, hvor der var hul mellem afløbsrør og loft. Og der var hul i dør til barområde.

Udover det tidligere nævnte dårlige gulv i køkkenet og hullet i loftet i flaskerummet, så var der huller i loftet flere andre steder og mens fødevarekontrollen var på besøg, regnede det ind gennem loftet og der stod store spande til opsamling af vand.

Snavs og spindelvæv
Kontrollen fandt også, at rengøringen på stedet ikke var iorden og det blev indskærpet at lokaler, hvor der findes fødevare skal holdes rene og i god stand. Kontrollanten konstateredee at der var spindelvæv og snavs i alle hjørner i barområdet og under inventaret.

Uvist hvornår Cleopatra åbner igen
Det er uvist hvornår Cleopatra slår dørene op for publikum igen. Et par brædder er blevet sømmet på kryds over indgangsdøren til diskoteket og på et skilt kan man læse at “Cleo er pt lukket af sundhedsmæssige årsager. Ejendommen er ramt af svamp. Vi håber på at åbne snarest igen. Mvh Cleo” – Samme besked kan læses på diskotekets hjemmeside.

Men på diskotekets Facebook-siden kan man bl.a. læse, at bygningen er så medtaget af svamp og råd, at det er sundhedsskadeligt at arbejde der.

“Det er uvist hvornår vi kan åbne igen, det er op til udlejer. Men der ligger en større renovering og da det ikke pt er muligt at sige hvor meget svamp og råd der er i ejendommen, må vi afvente udlejers svar. Det vil sige at Cleopatra er lukket på ubestemt tid. ”

I dag er det 17 år siden, at Cleopatra åbnede dørene første gang. Dengang var det i lokaler på Ahlgade. I 2001 flyttede diskoteket til de nuværende lokaler i Vestergade. Men fødselsdagen kan altså ikke fejres med kunderne i denne omgang.

Dokumentation: Fødevarestyrelsens konrolrapport

Det er uvist hvornår diskoteket åbner igen. Foto: Rolf Larsen.