29. maj 2024

Et flertal af danskerne er enige med statsministeren om, at der skal være plads til flæskesteg i daginstitutionerne. Foto: Fru Green.

Et flertal af danskerne er enige med statsministeren om, at der skal være plads til flæskesteg i daginstitutionerne. Foto: Fru Green.

En undersøgelse som TNS Gallup har lavet for Berlingske viser, at danskerne finder det problematisk at religiøse hensyn bestemmer hvad der serveres for børnene og, at det er problematisk, at forskellige daginstitutioner har besluttet ikke at servere svinekød for børnene

Ifølge Undersøgelsen, som er lavet på baggrund af 1.316 adspurgte, så er 77%, at helt enige eller overvejende enige i, at det er problematisk, at forskellige daginstitutioner har besluttet ikke at servere svinekød for børnene. 84 pct. finder det problematisk, at religiøse hensyn bestemmer, hvad der serveres for børnene.

Undersøgelsen viser også, at 82% bakker op om statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som i denne uge i Jyllands-Posten bl.a. gav udtryk for, at hun syntes der skal være plads til frikadeller og flæskesteg, og at der ikke kun skal serveres halal-slagtet kød på hospitalerne.

I Holbæk har Børnehuset Holbæk Have som den eneste institution helt fravalgt at servere svinekød for børnene.

Men hvad mener du? – deltag i vores afstemning og skriv din mening under denne artikel.

[yop_poll id=”4″]