21. april 2024

Hvis kommunen havde sørget for ordentlig oplæring, så kunne en tragisk ulykke hvor den 64-årige familiefar Kurt Sørensen blev dræbt af et tog mens han slog græs, måske være undgået. Det skriver bt.dk idag.

Tirsdag den 4. juni kort før klokken 10 om formiddagen, var Kurt Sørensen igang med at passe sit arbejde hos Vej og Park, og slog græs ved togskinnerne ved Jernbaneoverkørslen på Kalundborgvej i Holbæk. Han opdagede ikke toget kommen kørende og heller ikke, at bilister forsøgte at advare ham ved at dytte og vinke.

Toget ramte Kurt Sørensens traktor, der blev skubbet flere meter, inden han blev dræbt.

Som vi tidligere har skrevet, så pålagde Arbejdstilsynet kommunen et såkaldt Strakspåbud efter ulykken.

Nu har BT har fået aktindsigt i strakspåbudet og ifølge bt.dk så kritiserer Arbejdstilsynet kommunens Vej og Park-afdeling i kraftige vendinger:

“Det er Arbejdstilsynets vurdering, at medarbejderen ikke er gjort tilstrækkeligt og effektivt bekendt med de konkrete ulykkesfarer, der er forbundet med det farlige arbejde med at slå græs på og i nærheden af togskinner, og herunder at medarbejder ikke har modtaget nødvendig oplæring og instruktion i at udføre arbejdet på en farefri måde”.

Læs også: Direktør om strakspåbud: Nu laver vi skriftlige instrukser