20. april 2024

Hos Holbæk Kommune har man taget strakspåbuddet fra Arbejdstilsynet efter dødsulykken den 4. juni meget alvorligt.

Bt.dk skriver i dag, at Arbejdstilsynet har kritiseret Vej og Park for ikke at have oplært den dræbte Kurt Sørensen godt nok.

Det handler bl.a. om, at han slog græs helt tæt på skinnerne, selvom han ikke måtte ifølge Arbejdstilsynet.

– Det har i flere år været i tale sat, at man ikke må arbejde tættere end fem meter fra banen. Men det har ikke været formelt på skrift. Men nu er der lavet plakater, som er hængt op flere steder, som understreger at man altså ikke må arbejde tættere end 5 meter på banen, fortæller Anders Asmind Andersen der er Direktør for kultur og fritid samt teknik, miljø og klima i Holbæk Kommune til Holbaekonline.dk.

Han mener, at Kurt Sørensen var samvittighedsfuld, da han slog græsset helt tæt på jernbanen, selvom det slet ikke er kommunens opgave.

Anders Asmindrup Andersen oplyser, at man efter påbuddet lavede en handleplan. Som en del af handleplanen indgår udarbejdelse af instrukser til medarbejderne:

– Der er ved at blive lavet en arbejdsgangsbeskrivelse, som vil blive udleveret til medarbejderne, og det er så meningen at medarbejderne en gang om året skal skrive under på, da de har set den, fortæller Anders Asmind Andersen, der kalder ulykken for dybt tragisk.

Direktøren oplyser, at handleplanen er blevet set og godkendt, da Arbejdstilsynet var på opfølgende besøg den 2. juli.

Læs også: Kritik af Vej og Park: Tog-dræbt var ikke oplært korrekt