TV-Vestsjælland sender portræt af Nordvest FCs nye cheftræner Mogens Krogh

Mogens Krogh spillede 464 kampe for Brøndby. Privatfoto/TV-Vestsjælland.

På med handskerne Mogens er historien om den lille dreng fra Horne i Vendsyssel der blev en af landets bedste målmænd.

Egentlig er Mogens Krogh født i Hjørring, men familien flyttede hurtigt til en lille bebyggelse lige syd for Hirtshals, hvor han ved et helt tilfælde blev målmand.

En af Jyllands bedste ungdomstrænere fra den lille by Tårs, små 20 km syd for Hjørring, fik hurtigt øje på et usædvanligt talent, og som juniorspiller skiftede Mogens fra Horne KFUM til Tårs. Her nåede han at komme på både junior- og ynglingelandsholdet, som det hed dengang i slutningen af 1970-erne. 8 junior- og 10 ynglingelandskampe.

I 1981 fik Ikast, der dengang var Midtjyllands bedste klub og spillede i landets bedste række, 1.division, øje på Mogens. Det var ganske få år før der blev indført betalt fodbold i Danmark, men dog uden spillerne kunne leve af det. Han fik derfor en handelseksamen og blev først elev og senere kontroassistent ved Ikast Kommune. Mogens Krogh nåede at spille 301 kampe og fik i samme periode 8 ungdomslandskampe.

Mange ønskede sig den populære målmands autograf – her er den. Privatfoto/TV Vestsjælland.


I 1991 tilbød storklubben Brøndby ham en kontrakt, som han ikke kunne sige nej til. Peter Schmiechel var solgt til Manchester United, og Mogens nåede i sine 11 sæsoner i Brøndby, at spille 464 kampe og det blev til 4 guld, 4 sølv og 2 bronzemedaljer, samt to gange landspokalvinder. Mogens spillede 10 A-landskampe.

I 1995 var Mogens Krogh med til Intercontinental Cup (tidligere Confederations Cup) i Saudi Arabien og kom på banen i semifinalen mod Mexico, da Lars Høgh blev skadet, og blev den helt store helt, da han i straffesparkkonkurrencen klarede to straffespark og Danmark gik videre til finalen mod Argentina.

Her stod Mogens en fejlfri kamp og Danmark vandt overraskende 2-0 og blev vinder af den eftertragtede titel.

Der var flere tilbud fra udlandet, specielt England og Frankrig, men Mogens blev aldrig solgt, da Brøndby ikke var i stand til at finde en den rigtige afløser, hvilket indebar at han med sine 301 kampe for Ikast og 464 kampe for Brøndby, i alt 765 kampe, er spilleren med næst flest kampe for en dansk klub, kun overgået af målmanden Lars Høeg der fik 817 kampe for OB.

Mogens Krogh blev senere målmandstræner og sponsorkonsulent i holbæk-klubben Nordvest FC, og fra 1. juli er han cheftræner i klubben efter Thomas Maales exit.

Historien om Mogens Krogh, der har fået titlen ‘På med handskerne Mogens’ sendes i dag på TV Vestsjælland med Søren Wolstrup ved mikrofonen og fotograf Per Jensen bag kameraet.

Udsendelen kan ses på YOUSEE, kanal 96, tdc, kanal 22, og på BOXER, kanal 41

og hos de der har egen antenne.

Sendetider: tirsdag den 25. juni, kl. 08.00 – kl. 16,30 og kl. 21.00

Denne artikel er publiceret den 25. juni 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply