26. februar 2024

Vor ø-medarbejder fik 3000 kr tilbage på grund af en særlig ø-rabatordning på sin bilforsikring, men mener han har tabt 7000 kr.

Vor ø-medarbejder fik 3000 kr tilbage på grund af en særlig ø-rabatordning på sin bilforsikring, men mener han har tabt 7000 kr.
Hvis du bor på en såkaldt små-ø, altså hverken Sjælland, Fyn Langeland osv. uden broforbindelse så er der grund til at tale med sit forsikringsselskab – Du kan måske spare tusindvis af kroner.

Det er tilsyneladende op til beboerne af de danske små øer selv, at finde ud af, om de kan få en klækkelig rabat på indbo- og bilsforsikringen. For forsikringsselskaberne oplyser dig ikke automatisk om rabatten.

Det var en ren tilfældighed der gjorde, at denne artikels forfatter blev opmærksom på, at der var mange penge at spare på bil- og inbofosikringen. Jeg sad og talte med regionrådsmedlem for Socialdemokraterne Nicolai Nicolaisen, der ligesom jeg selv, bor på Orø.

Vi snakkede om løst og fast, da talen kom ind på biler og bilforsikringer. Og selvom det, humoristisk sagt, ikke altid er lige interessant det der kommer ud af politikeres munde, så spidsede jeg ører da han spurgte mig, om jeg var klar over, at “når man bor på Orø, får man en særlig ø-rabat på sin bilforsikring”. Da han så supplerede med “Jeg fik 3.000 kroner tilbage, da man gik tre år tilbage”, lyttede jeg rigtig godt efter. Det viste sig, at vi begge er forsikret i samme selskab, så jeg sendte straks en e-mail til forsikringsselskabet. Men fik ikke noget svar i første omgang. Jeg sendte en rykker og fik så at vide, at jeg ville få 1.071 kroner tilbage for sidste år. Det var jeg selvklart ikke tilfreds med, så jeg skrev igen til forsikringsselskabet og fik så at vide, at jeg ville få for de sidste tre år – ganske som Nicolai Nicolaisen havde fået.

3.000 kroner er selvfølgelig bedre end ingent. Men da jeg har boet på Orø i 10 år, så følte jeg mig snydt for 7.000 kroner. Eller, hvis man i stedet bruger skattevæsnets model med 5 år, så skulle jeg have haft 2.000 kroner yderligere tilbage. Det ville mit forsikringsselskab dog ikke være med til.

Jeg spurgte også, om ikke de kunne se på min adresse, at jeg bor på en ø. Men hertil var svaret: “Vi kigger kun på postnumre”. Så kan man så ærgre sig over, at Orø ikke har sit eget postnummer. Så var rabatten jo kommet automatisk.

Du skal selv finde ud af om du får ø-rabat
Jeg sendte derefter en e-mail til Forsikringsoplysningen, for nu ville jeg sådan på generelt plan undersøge sagen nærmere. Men i stedet for at få et svar på skrift, så blev jeg ringet op af en medarbejder fra Forsikringsoplysningen. Vi talte løst og fast om sagen, og mit grunlæggende spørgsmål som gik igen og igen i samtalen var, om det ikke er forsikringsselskabets opgave, at sørge for den rigtige præmie”. Til det svarede den ellers flinke medarbejder: “Vi må ikke udtale os om priser og rabatter”.

Tja, så kan man spørge sig selv hvad man så har en forsikringsoplysning til.

Den flinke medarbejder sagde så; “Når folk køber f.eks. et køleskab, så er det jo deres egen opgave at finde ud af hvor de kan få det billigst”. Og jo, det er da logik for burhøns, og folk ved da også godt, at man skal se både efter pris og dækning når man tegner en forsikring. Jeg sprugte endnu engang, “skal det være en tilfældighed der afgør om jeg får den rigtige præmie?”. Igen var svaret “At tegne forsikring har ikke noget med automatik at gøre”. Den vakse læser vil da straks tænke, at de jo ellers sagtens kan finde ud af, at man skal betale en højere eller lavere præmie i andre situationer. En undersøgelse i Beboerbladet fra 2012 viste f.eks. at de hos flere forsikringsselskaber tog mere for indboforsikringen hvis man boede i stuelejlighed end på 1. sal, ligesom der kan være store forskelle på husforsikinger alt efter om man bor i et område som er klassifficeret som højrisiko eller lavrisiko område for skydbrud – og det er helt uden at man selv behøver at fortælle forsikringsselskabet om det regner meget i området…

Den flinke medarbejder fik igen understreget, at de hos Forsikringsoplysningen ikke må udtale sig om priser og rabatter.

Så endnu engang: Hvis du bor på en ø så kontakt dit forsikringsselskab og hør om der er en særlig ø-rabatordning for indboforsikring og bilforsikring.

FAKTA:
Artiklens forfatter har forsikring hos Lærerstandens Brandforsikring.

Oplyser de har Ø-forsikring:
Lærerstandens Brandforsikring er en del af LB Forsikring, der har følgende forsikringsgrupper:

FDM Forsiking
Bauta Forsikring
Runa Forsikring
Lærerstandens Brandforsikring

For alle ovenstående gælder det, at ø-rabatten fremgår direkte af hjemmesiden under rabatter:

“Bor du på en ikke brofast ø, får du rabat på bl.a. indbo-, hus- og bilforsikringen. Har øen eget postnummer, beregner vi automatisk rabatten. Har øen ikke eget postnummer, skal du kontakte os for at få rabat. ”
Teksten, der er ens for de fire forsikringgrupper under LB Forsikring, kan læses her.

Fremgår ikke af om følgende giver ø-rabat
Holbaekonline.dk har kigget på nedestående forsikringselskabers hjemmesider, og her fremgår det ikke, om der gives ø-rabat eller ej. Man bør derfor kontakte forsikringsselskabet og spørge:

CODAN
Topdanmark
Alka
GF Forsikring
Tryg
Gjensidige
If

Send os dine erfaringer:
Har du opnået ø-rabat eller har du ikke fået ø-rabat hos dit forsikringsselskab? – så del din erfaring med andre øboer. Skriv til: info@holbaekonline.dk eller skriv som kommentar under denne artikel.

2 thoughts on “Ø-boere kan spare tusindvis af kroner på forsikringen

 1. Utrolig mange har kontaktet mig om sagen.
  Mit forsikringsselskab er Lærerstandens Brandforsikring.
  Jeg betalte før knap 4100kr. for en bilforsikring med kasko og Falck vejhjælp, nu knap 3100 kr. Jeg kører som elitebilist, bilmærke Hyundai i 10.
  LBF. giver 30 % rabat på indboforsikringer over 850000 kr
  FDM oplyser på deres hjemmeside, at de giver rabat på bilforsikringer, hvis kunderne bor på en ø, og vel og mærke oplyser FDM om det.
  Jeg har talt med flere , som har svært ved at få besked om deres forsikringsselskab giver en særlig ø-rabat. Det skyldes nok ikke ond vilje
  , men hverken medarbejderen på Forsikringsoplysningen , eller min kontaktperson hos LBF vidste der eksisterede sådant et begreb. Så mange kunder er der jo ikke på de små øer.
  Et godt råd er : Hvis dit forsikringsselskab fortæller dig de ikke kender til ø-rabat, så få det skriftligt, hvis det nu senere viser sig, det tog fejl.
  Vi vil her opfodre vore læsere til evt. at skrive om deres erfaringer med deres forsikringsselskab.

 2. GF skrev til mig at de IKKE har Ø rabatter!

  det er KUN postnr. 4300, de sætter prisen efter. Selvom vi bor på Orø

Comments are closed.