Sine Agerholm om Richelieus exit: Man ligger jo, som man har redt

Sine Agerholm (S) afventer nu og ser, om SF skifter politik efter Richelieus afgang. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.

SFs gruppeformand, 1. viceborgmester Louise du Plessis de Richelieu meddelte i går, at hun ikke genopstiller ved kommunalvalget til november. Det sker ‘efter massiv kritik fra den øvrige venstrefløj og fagbevægelse’, som SF igår skrev i en pressemeddelselse.

Den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Sine Agerholm har været et arv kritiker af SF og Louise du Plessis de Richelieu efter SF valgte at gå sammen med de borgerlige på valgnatten for snart fire år siden. Til nyheden om Louise du Plessis de Richelieus afgang siger hun:

– Det er rigtigt – og for den sags skyld almindeligt kendt – at SF og SF’s gruppeformand i Holbæk byråd, Louise de Richelieu, ikke har været i kridthuset hos Socialdemokraterne og fagbevægelsen siden kommunevalget for snart fire år siden, men det kan de kun takke sig selv for – for man ligger jo, som man har redt.

– I Louises og SF’s tilfælde skyldes uviljen, at de valgte at lægge deres æg i den forkerte rede, nemlig hos de borgerlige efter valget i 2009 blot for at få viceborgmesterposten og to lønnede udvalgsformandsposter. Dermed svigtede SF de vælgere, der havde stemt på SF i tiltro til, at de ville bakke op om en socialdemokrat, når der skulle vælges borgmester, og om en politisk linje der valgte investeringsvejen frem for nedskæringsvejen. Vi så i krystalkuglen, at de lokale SF’ere ville blive bannerførere for og dermed legitimere de borgerliges nedskæringspolitik – og vores spådom gik desværre i opfyldelse, siger Sine Agerholm og peger på, at SF for længst kunne have valgt at bytte side:

– Louise de Richelieu og SF har efterfølgende haft rig lejlighed til at rette op på deres politiske omdømme, ikke mindst efter Jan Sohn forlod DF og tilsluttede sig Socialdemokraterne for nøjagtig 3 år siden. Det betød nemlig, at Holbæk Kommune pludselig fik et nyt, rødt flertal. Den mulighed har SF imidlertid endnu ikke ønsket at benytte sig af.

Hos socialdemokraterne venter man på at se, hvad SF nu vil gøre.

– Efter Louises exit er spørgsmålet, om SF fortsat vil lægge deres stemmer til de borgerliges politik – eller om de vil benytte lejligheden til at være en del af et andet flertal, som både kan og vil bringe Holbæk tilbage på sporet som en progressiv og spændende kommune med et menneskeligt ansigt. Det får de en ny mulighed for at vise, når byrådet i sensommeren skal lægge budgettet for de kommende år, slutter Sine Agerholm.

Denne artikel er publiceret den 7. juni 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply