29. februar 2024

En 14-årig dreng udsatte sig selv for livsfare, da han to gange videofilmede toget kommende kørende i mod ham og først i sidste øjeblik sprang til siden, for ikke at blive ramt.

Sagen kom for dagen, da DSB fik flere henvendelser fra Facebook-brugere, som havde set et videoklip med en ung mand, der kom gående på jernbanesporet mens han filmede et tog, der med høj hastighed kørte hen i mod ham. På videoen ses hvordan han springer til side i sidste øjeblik.

DSB kontaktede politiet og fortalte om videoen og, kunne samtidig fortælle, at der ifølge lokomotivførere, havde været to tilfælde af den slags, henholdsvis i mandags og i tirsdags.

Da politiet så videoen igennem kunne jernbanestrækningen lokaliseret til at være i nærheden af Mørkøv. Ved at søge på Facebook og i forskellige politi-registre fandt politiet frem til en 14-årige dreng fra Mørkøv.

Politiet kørte ud til den 14-åriges bopæl, hvor også hans mor var tilstede. Han erkendte at det var ham der havde videofilmet og lagt filmen på Facebook. Hans mor var ikke klar over sønnens ‘videofilmeri’.

Sammen med sin mor og de sociale myndigheder, skal den 14-årige i dag til afhøring på politistationen i Holbæk om muligovertrædelse af straffelovens § 184, der handler om forstyrrelse af sikkerheden af jernbanedriften og overtrædelse af jernbaneloven ved at færdes på sporarealet.

Under afhøringen vil politiet videreformidle oplysninger fra DSB om, at han kan være heldig med at være sluppet fra videooptagelserne med livet i behold.

Videooptagelsen viste et forbikørende IC3-togsæt, men havde toget været et dobbeltdækker-togsæt, ville aerodynamikken omkring toget ved kørsel med høj hastighed have bevirket, at drengen ville være blevet suget ind under toget. Samtidig vil politiet fortælle ham om oplevelsen set fra lokomotivførerens synspunkt.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi er videofilmen nu blevet fjernet fra Facebook.