24. juni 2024

Over 3.000 gæster oplevede besættelsen i Andelslandsbyen Nyvang. Foto: Michael Johannessen.

Over 3.000 gæster oplevede besættelsen i Andelslandsbyen Nyvang. Foto: Michael Johannessen.

Det var en stor success, da Andelslandsbyen Nyvang i sidste weekend blev besat – og befriet.

Der var trængsel ved billetlugerne i weekenden, da Andelslandsbyen Nyvang for fjerde gang havde totalteater i forbindelse med årsdagen for Danmarks befrielse.

Over 3.000 gæster besøgte andelslandsbyen og kunne blandt andet opleve tyske soldater besætte den lille landsby, få et indblik i dagliglivet under besættelsen, deltage i alsangsstævne og se biler køre på generatorgas.

Arrangementet er blevet en fast del af Andelslandsbyens årsprogram, og antallet af aktører i spillet er vokset i takt med publikumsinteressen. Omkring 150 frivillige spillede med, heraf en hel del tilrejsende fra Tyskland. Også publikum deltog ivrigt i det livagtige sceneri og flere var mødt op i tøj anno 1940’erne.

Hos Andelslandsbyen Nyvang er man allerede nu igen med planlægningen af næste års arrangement. Som noget nyt, samarbejdes der med Holbæks øvrige kulturinstitutioner, så man fælles kan udvidde arrangementet.

Se billederne: Andelslandsbyen besat og befriet