26. februar 2024

Lockouten rammer først og fremmest børnene og deres ret til at gå i skole. Derfor må parterne nu tilbage til forhandlingsbordet og forsøge at finde en løsning.Det mener Red Barnet.

Organisationen mener ikke, at man skal bagatellisere, at børn i Danmark mister deres ret til at gå i skole på fjerde uge og opfordrer derfor parterne i konflikten til at tale sammen ved forhandlingsbordet for at finde en løsning.

– Nu går vi ind i den fjerde uge uden undervisning, og jeg synes, vi må sige, at det er ved at være tid til at komme tilbage til forhandlingsbordet. For lige nu er det børnene, deres tarv og ret til at gå i skole, der rammes allerhårdest af lockouten. Det er ikke rimeligt og det bliver vi nødt til at tage alvorligt, siger Mimi Jakobsen, generalsekretær i Red Barnet.

Red Barnet blander sig ikke i, hvad der skal ske ved forhandlingsbordet, men mener at de voksne nu skal tage ansvar for at finde en løsning. For børnene har ret til at gå i skole.

– Som i en hver anden konflikt i livet bør de voksne gå forrest og vise børn, at løsninger finder man ved at have viljen til at tale sammen og respektere hinanden. Det gælder altså også i dette tilfælde, siger Mimi Jakobsen.