26. april 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev fra Pernille Kruse, gruppeformand for Venstre i byrådet:

Vi har meget dygtige dagplejere

Hvorfor skal en medarbejder, der har arbejdet i 15 år som dagplejer miste sit job?  Hvorfor kan skattekronerne ikke gå til, at vi stadig har dagplejere?

I et læserbrev i Nordvestnyt d. 16. april give Morten Wad udtryk for en harme og frustration, som jeg tror vi alle kan sætte os ind i.

Skattekroner går også til, at vi stadig har dagplejere, og vi er rigtig glade for vores dagplejere. De er dygtige og engagerede, og de fleste har været ansat i rigtig mange år, netop fordi de har alle disse værdier

Der er blot et lille men, som kan være svært at få øje på, når man selv har været bruger af dagplejen.

De fleste af vores forældre efterspørger i dag en vuggestueplads i stedet for dagpleje, og, det skal vi forholde os til som kommune.
Der bliver desværre heller ikke flere børn. Det peger alle prognoser på. Det ville ellers have været dejligt, hvis der blev født nogle flere børn.

Når man som politiker bliver nødt til ikke kun at tænke med hjertet men også tænke hænder og økonomi, ja så betyder det, at vi skal afskedige og også sam- og omlægge institutioner, og ikke kun dagplejer,
Jeg ville ønske at det var en anden dagsorden, der var:

Tænk hvis der var flere børn så vi skulle ansætte, ja bare havde mulighed for at bibeholde og udbygge det vi har.

Tænk hvis flere efterspurgte dagplejen, end det er tilfældet i dag.
Sådan ser det bare ikke ud, ej heller i de fremtidsprognoser vi bliver præsenteret for.
Så en ting skal slås helt fast, at når vi siger farvel til en dygtig, elsket og engageret dagplejer så betyder det ikke, at vi ikke har været meget tilfredse med det job, der er udført i rigtig mange år.

Pernille Kruse
Gruppeformand for Venstre
Holbæk Byråd.