Jespers Orø-øl-miniklumme: Kærlighed ved første blik

Der er guld på Orø – den findes ikke i mulden, men i flasker. Foto: Jesper von Staffeldt.


Den største begvenhed på Orø i 2013 må efter denne klummes forfatters mening uden tvivl være, at i dag har Isefjordens Perle fået sin egen øl.

Fint nok regentparret kommer på besøg – man er jo gammel royalist, for der har før rullet adelsblod i årerne på familien Staffeldt, vi får den samme tur igen med ø-dagen, og om vikinge/festivalen i juli måned vil trække flere tusinde turister til øen kan man have sin tvivl om, men at vi får vor egen øl det er squ uden tvivl noget man vil tale om også udenøs. Og så smager den ovenikøbet rigtig godt.

I dag har Brugsen fået flere kasser med den gode øl, men slå koldt – ikke øl – men vand i blodet, den er ikke til salg endnu.

Nu vil jeg sige ligesom grønlænderne; Nu er vi på vej mod vores egen selvstændighed: Eget Ø-våben, egen skole, egen læge, egen kirke , og nu egen øl, er det ikke på tide vi løsriver os, erklærer os selvstændige og indfører toldfrit område ligesom de engelske kanaløer? Jeg spørger bare!

Denne artikel er publiceret den 12. marts 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply