2. marts 2024

Der er sandsynligvis blevet solgt lasagne med hestekød i SuperBest, Elite Købmand og andre butikker. Denne lasagne er hjemmelavet. Arkivfoto: PDPhoto.org

Der er sandsynligvis blevet solgt lasagne med hestekød i SuperBest, Elite Købmand og andre butikker. Denne lasagne er hjemmelavet. Arkivfoto: PDPhoto.org

Du kan have spist hestekød uden at vide det.

I den seneste tid har den europæiske fødevarebranche været centrum i en skandale, hvor hestekød blev solgt som oksekød. Nu står det klart, at der sandsynligvis også er blevet solgt lasagner med hestekød fra danske butikker.

Den franske producent af frossen lasagne, Comigel, har onsdag fået analyse-resultaterne af flere tilfældigt udvalgte færdigretter med kød fra underleverandøren Spanghero. Desværre er der påvist hestekød i prøverne, hvor der kun burde have været oksekød, oplyser købmandsgrossisten SuperGros.

Da den frosne lasagne, som er leveret til det danske marked, herunder til SuperGros, indeholder kød fra samme underleverandør, betragter Comigel det som sandsynligt, at der også er hestekød i de lasagner, der er leveret til Danmark og bl.a. solgt i SPAR og SuperBest.

SuperGros har sendt prøver til analyse af de danske produkter, men resultaterne heraf kan først foreligge i næste uge.

Produkterne blev fjernet fra butikkerne i sidste uge, da den første mistanke opstod. Forbrugere, der stadig har produkterne i fryseren hjemme, kan få pengene tilbage i den butik, hvor de er købt.

Det berørte lasagner er:

Best Lasagne, 400g, EAN-nr. 5701410030094, solgt i SuperBest

og

First Price Lasagne, 1000g, EAN-nr. 5704010046668, solgt i SPAR, Go’on, KIWI minipris, Nærkøb, Letkøb, Elite og andre butikker uden for kæde.

2 thoughts on “Heste-lasagne solgt i flere butikker

  1. Hmm .. Gad vide om de butikker nu tager navneforandring til “SuperHest” og “Hest Price” !

  2. endnu en kødskandale i SuperBest… Det kan være de ærgrer sig over, det ikke var dem der fandt på at bruge hestekød.

Comments are closed.