21. februar 2024

Sparekassen Sjællandhar har tilbudt aktionærerne i Faaborg Sparekasse at indfri deres aktier. Arkiv foto: Rolf Larsen.

Sparekassen Sjællandhar har overtaget 700 kunder fra Finansiel Stabilitet. Arkiv foto: Rolf Larsen.

I denne uge offentliggjorde Sparekassen Sjælland nyheden om, at man har overtaget 700 bankkunder fra statens skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet.

– Der er flere årsager til, at Sparekassen Sjælland har valgt at overtage kunderne fra Finansiel Stabilitet. Det drejer sig om privatkunder og erhvervskunder, der godt nok er strandet i Finansiel Stabilitet efter diverse bankkrak, men som i en længere periode har vist, at de har en betalingsevne og -vilje, siger Lars Petersson, ordførende direktør i Sparekassen Sjælland og fortsætter:

– Vi har efterhånden opbygget en ret stor ekspertise og systematik i vurdering af låneporteføljer, hvilket også i denne sag er kommet os til gode. Vi føler os overbevidste om, at sparekassen har gjort en ganske fornuftig handel, hvilket ikke mindst er baggrunden for den indgåede aftale med Finansiel Stabilitet.

Ordførende direktør i Sparekassen Sjælland byder de nye kunder velkommen. Foto: Sparekassen Sjælland.

– Samtidig mener vi, at sparekassen har et samfundsansvar, når det gælder oprydningen efter de nødlidende pengeinstitutter, der er havnet i Finansiel Stabilitet. Vi påtog os ligeledes et ansvar, da vi valgte at overtage 35.000 nye kunder, da Max Bank for et års tid siden kollapsede. En stor opgave, som sparekassen har succes med, siger Lars Petersson.

Normal bankforbindelse:
De nye bankkunder, kan nu se frem til at få en normal bankforbindelse igen, efter tiden hos Finansiel Stabilitet.

– Vi er glade for at kunne give de mange nye kunder et godt og stabilt ‘økonomisk hjem’ i landets ældste sparekasse. At ende som ufrivillig kunde i Finansiel Stabilitet har for mange været en belastning. Nu er de mange kunder tilbage i et normalt veldrevet pengeinstitut med de nye muligheder og perspektiver, det giver for de berørte kunder. Vi hilser de nye kunder velkommen og ser frem til samarbejdet , slutter Lars Petersson.