23. juni 2024

En enig bestyrelse i Holbæk Erhvervsforum har besluttet, at Claus Westergaard fremover er formelt ansvarlig for turismeudviklingen i Holbæk Kommune.

39-årige Claus Westergaard har således – efter blot 11 ½ måned i sekretariatet i Holbæk Erhvervsforum – udskiftet titlen som kommunikationskonsulent med titlen som turismechef.

Bestyrelsens beslutning sker på baggrund af en indstilling fra erhvervsdirektør Kenny Jensby, som fremhæver to overordnede grunde til denne:

– Udnævnelsen sker blandt andet, fordi Claus Westergaard har leveret en fornem indsats i det første år, hvor vi i Holbæk Erhvervsforum har været ansvarlige for turismeudviklingen i Holbæk. Her har han – som kommunikationskonsulent – reelt fungeret som chef for området og fået etableret et tæt, professionelt og progressivt samarbejde med kommunens turistaktører og med Holbæk Kommune, fastslår Kenny Jensby og uddyber:

– Et samarbejde som blandt mange andre ting har resulteret i, at DR2 i august sendte en hel sommertemalørdag om Orø, at Brorfelde i disse dage summer af jul og aktivitet i forbindelse med julekalenderen ”Julestjerner”, samt at vi i Holbæk Erhvervsforum netop har lanceret en ny turist-hjemmeside på visitholbaek.dk.

Bedre afsæt for det eksterne samarbejde
Ifølge erhvervsdirektøren skal Claus Westergaards nye titel som turismechef fremadrettet også give ham et endnu stærkere ståsted i forhold til eksterne samarbejdspartnere.

– Allerede på nuværende tidspunkt repræsenterer Claus Westergaard turismen her i Holbæk, når det kommer til samarbejdet med mange regionale og nationale organisationer som fx Østdansk Turisme, VisitDenmark og Dansk Turismefremme, understreger Kenny Jensby og slutter:

– I den sammenhæng er det klart, at en cheftitel giver ham yderligere pondus, hvilket kun kan gavne Holbæks mulighed for større indflydelse på de mange, mange ting der foregår på turismeområdet; både når det kommer til produktudvikling og markedsføring. Beslutningen er med andre ord også af strategisk karakter; og skal ses som endnu et skridt på vejen til at udnytte turismens og oplevelsesøkonomiens potentiale her i Holbæk endnu bedre.