15. april 2024

Holbæk Kommune har købte rockergruppen Bandidos' klubhus i Holbæk. Foto: Rolf Larsen.

Holbæk Kommune har købte rockergruppen Bandidos’ klubhus i Holbæk. Foto: Rolf Larsen.

Holbæk Kommune har købt Bandidos’ rockerborg i Nygade 7 i Holbæk.

Beslutningen blev taget på byrådsmødet i aftes under dagsordenspunktet nr. 227 der på dagsorden blot var benævnt “Køb af ejendom”.

Fordi punktet er et såkaldt ‘lukket’ punkt, så fremgår det ikke af referatet af byrådsmødet, hvad der blev talt om. Dermed er det ikke muligt, ud fra referatet, at se om købet skete for at slippe af med rockergruppen.

Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard sagde i forbindelse med Bandidos indflytning i ejendommen i august 2011: “Holbæk er ikke et sted for rockere, og vi vil bruge alle lovlige midler til at få dem ud af byen”.

Det vides heller ikke, om politikerne nu fremover pr. automatik vil opkøbe ejendomme som rockergruppen Bandidos måtte købe eller leje.

Holbaekonline.dk erfarer, at prisen for ejendommen var godt 1,4 millioner kroner og, at ejendommen er overtaget med øjeblikkelig virkning.

I stedet for rockere, skal der nu være ungdomscafé i ejendommen.

Holbaekonline.dk har sendt samtlige partier i byrådet spørgsmål om, det var fordi man ville have netop dén ejendom til Ungdomscafé, eller om det var fordi man ville købe Bandidos ud af Holbæk. Desuden har vi spurgt om, hvordan man fremover vil stille sig, hvis Bandidos køber en ny ejendom i kommunen. Partiernes svar vil blive offentliggjort efterhånden, som vi modtager dem.

Svar fra John Harpøth
Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, John Harpøth, bekræfter købet af Bandidos’ rockerborg, men afviser samtidig, at købet er sket for at slippe af med rockerne:

– Holbaekonline.dk spørger ind til, om det kunne være løsepenge som kommunen betaler for at slippe af med Bandidos. Det kan jeg på det bestemteste afvise, og jeg kan heller ikke se hvorfan I kunne få denne tanke. Jeg kender ikke til at der overhovedet har været problemer med de Herrer, så hvorfor denne tanke?

– Huset er købt fordi det ligger centralt godt placeret i Holbæk og det er velegnet til ungdomscafe/ungdomshus. Og hvis Bandidos skulle finde på at købe et andet hus i byen, så lad dem om det, kommunen blander sig ikke i hvor nogen skal bosætte sig, slutter John Harpøth.

Svar fra Emrah Tuncer
Emrah Tuncer, der er medlem af byrådet for De Radikale og formand for Udvalget for Kultur og Fritid, svarer kort i en e-mail på Holbaekonline.dk’s spørgsmål:

– Jeg kan fuldt ud tilslutte mig John Harpøth´s svar.

Svar fra Pernille Kruse
Gruppeformand for Venstre, Pernille Kruse har sendt følgende svar, som gælder for hele Venstres gruppe:
“Holbæk kommune køber ikke ejendomme som vi ikke har et behov for.

Venstres gruppe er derfor tilfredse med, at kommunen købte huset, da vi fik muligheden for det.

Vi glæder os endnu mere over, at den længe ventede ungdomsklubcafé nu endelig bliver en realitet og på en rigtig fin placering i bymidten, som ungdomsområdet har ønsket.

Venstres gruppe, har intet ønske om at hjælpe kriminelle bander, og vi vil gøre alt hvad vi kan for at holde dem ude af Holbæk kommune.

Vi henviser i øvrigt til de udtalelser, som borgmester Søren Kjærsgaard er kommet med.”

Svar fra Socialdemokraterne:
Ole Brockdorff fra Socialdemokratiet svarer:

“I henhold til jeres spørgsmål, om køb af rockerborg i Holbæk by, kan Socialdemokraterne i Holbæk Byråd tilslutte sig Borgmesterens oplysninger og svar i bl.a. i Holbaekonline, Nordvestnyt, om rockere der forlader Holbæk midtby, at Holbæk kommunen ikke er et sted for rocker, køb af ejendom, anvendelse af lovlige midler, hjælp fra kommunens side til evt ejendomsmægler, udlejere m.fl. der får henvendelser fra evt. rockergrupper eller lignende.

Vi glæder os over at der nu kommer en længe ventet ungdomsklub café i Holbæk bymidte og nær offentlige kollektive transport.”

Svar fra Socialistisk Folkeparti:
Gruppeformand i SF’s byrådsgruppe Louise de Richelieu svarer:

“SF kan fuldt ud tilslutte sig det der allerede er udtalt fra vores politiske kolleger.

Vi glæder os endvidere over at det bliver muligt at få etableret en ungdomsklub cafe.”

Seneste opdateret d. 7. december kl. 20.30 med SF’s svar