25. juni 2024

På søndag er der gammelsdags julemarked på Holbæk Museum.

Julemarkedet vil være helt fri for plastik og nisser – tilgengæld kan man så opleve et rigtig gammeldags julemarked i den hyggelige museumsgård.

Fra boderne vil der bl.a. blive solgt hånddyppede julelys, pølser, keramik, strikvarer, glaserede æbler, julekort, kurve, juletræer og meget mere.

I museets arbejderlejlighed kan julegæster smage besættelsestidens sparemarcipan lavet af kartoffel og i kramboden tilbyder madammerne juleknas og en sludder.

I museets café er der glögg og æbleskiver, kaffe og kage.

Børnene kan også gå på eventyr i H.C. Andersens univers på første sal i Søren Mays Gård, hvor de kan klippe fine julepapirklip, lave papir hatte eller se Andersens figurer i kæmpeformat.

Kæmpe stjernekikkert
I anledning af DRs julekalender “Julestjerner”, som bl.a. er optaget i Brofelde, har Holbæk Museum besøg af en kæmpe stjernekikkert. Kikkertens ejer, Flemming Andreassen, vil være tilstede på Julemarkedet og demonstrere kikkerten.

Teleskopet er en 20 tommer dobsonian Newton spejlkikkert fremstillet af Obsession telescope i 2008. De 20 tommer angiver spejlets diameter, og i danske mål er det 50,8 cm. Det er tæt på den største kikkert man kan sætte op uden hjælp fra andre.

Info:
Gammelsdags Julemarked
Dato: Søndag d. 9. december 2012 kl. 12.00-16.00.
Sted: Holbæk Museum, Klosterstræde 18, 4300 Holbæk
Gratis adgang.