1. marts 2024

‘Solsikkerne’ fra Børnehaven Troldemosen på Tuse Næs drager mandag på tur i Mosemark Skov for at samle lindeblade. Det skal bruges i et internationalt samtidskunstprojekt, der til næste år forvandler Æglageret i Holbæk til et sanseligt hotel.

Når Æglageret den 2. februar 2013 forvandles til et meget anderledes hotel, som del af et internationalt kunstprojekt, har Solsikke-børnene fra børnehaven Troldemosen haft en vigtig finger med i spillet. De har nemlig samlet stemningsfulde efterårsblade, som skal anvendes aktivt i kunstprojektet.

Selvom der er lang tid til februar, er forberedelserne til Hotellet allerede i fuld gang, og de fine efterårsblade skal indsamles nu.

Sammen med naturvejleder Laila Maria Gdowski og kunstfaglig koordinator Sisse Østergaard Pedersen, drager Solsikkerne derfor ud i Mosemark Skov udstyret med sække til nedfaldne blade og godt humør. Børnene har særlig kig på lindeblade, for de er helt specielle, da de indgår i byvåben.

Kunst for hele kroppen
Efter et par timer og en frokost i efterårsskoven køres børnenes indsamlede blade til Æglageret, hvor de tørres og opbevares frem mod åbningen, hvor kunstnerne skal bruge dem i indretningen af et sanseligt hotel, hvor kunsten skal opleves med hele kroppen.

Ud over at hjælpe til med forberedelserne af udstillingen, får børnene mulighed for at opleve, hvordan de blade, de finder i naturen, kan bruges til at skabe stærke visuelle og sanselige udtryk.

Samtidskunst på hotel
Hotellet er et internationalt kunstprojekt skabt specifikt til Holbæk og Æglageret af den danske videokunstner Lærke Lauta og de to spanske scenekunstnere Gabriel Hernandez og Marga Socias. Sammen undersøger de grænserne mellem værk og beskuer og mellem kunst og teater.

Projektet realiseres i et samarbejde mellem Huset Æglageret, Holbæk Kunstforening og Holbæk Kommune, men derudover involveres en lang række lokale aktører i projektet.

Ønsket med projektet er dels at give det lokale liv mulighed for et møde med den internationale samtidskunst, som ligger ud over det sædvanlige. Og dels at styrke formidlingen over for børn og unge i og omkring Holbæk Kommune. Derfor er der fokus på den lokale forankring og opbakning gennem eksempelvis partnerskaber mellem kommunen og de lokale dagtilbud.