24. september 2023

I de sidste to uger harStenhus Basketball College været centrum for en basketball festival. Foto: Rene Mehlsen.

I de sidste to uger harStenhus Basketball College været centrum for en basketball festival. Foto: Rene Mehlsen.

I de sidste 14 dage har Stenhus Basketball College været værter for to hold og tilhørende trænere fra AASE England Basketball.

Den 28. oktober landede de i Kastrup Lufthavn og siden da har programmet været fyldt op med alt fra basketball træning og kampe til kulturelle input samt besøg på de lokale skoler.

Som afslutning på turen og besøgene på de lokale skoler, blev der i samarbejde mellem Stenhus Basketball College, AASE England Basketball og Holbæk Basketball Klub, arrangeret en Basketball Festival i Bjergmarkhallen.

Der blev efterfølgende gjort nytte af, at AASE England Basketball havde flere dygtige trænere med til Danmark, og i Stenhus Salen blev der afholdt Coaches Clinic, hvor disse trænere lærte fra sig om deres viden indenfor basketball.

AASE står for ’Advanced Apprenticeship in Sport Excellence ’ og er et program, hvor de unge kan kombinere deres sport med en uddannelse. Hvert år tager de på en tur ud i Europa. Sidste år gik turen til Tyskland og i år gik turen til Holbæk og Stenhus.Spillerne, der er med på denne tur, er fra forskellige colleges i England, og er af deres normale trænere blevet nomineret til at tage med på denne tur. Der kan være flere grunde til, at de er blevet nomineret til denne tur, ikke kun fordi de kan spille basketball, men også hvis de gør noget godt socialt eller lignende. Derfor er de 24 spillere på turen med af forskellige grunde.