2. marts 2024

Flere lokale 6. klasseelever fra Sofielundskolens afdeling Bjergmarken i Holbæk medvirker som skuespillere i en ny kortfilm-serie om at sige fra over for hærværk, tyveri og hæleri.

I filmserien medvirker også politifolk fra Holbæk Lokalpoliti og arresten i Holbæk.

Kortfilmene beskriver forskellige situationer, hvor børn og unge kommer ud i kriminalitet. De informerer også om, hvad der sker, når man henholdsvis bliver arresteret, og når man kommer i fængsel. I de to sidste film fortæller den nu tidligere kriminelle Stian, hvad der drev ham ud kriminalitet gennem ti år – og hvordan han endelig slap ud af kriminaliteten.

”Verdenspremiere”
I går var der ”verdenspremiere” i Grand Bio i Holbæk. Her kunne alle de medvirkende og deres familier som de første se filmene.

Gormanden for Udvalget for Børn, unge og familier i Holbæk Kommune, Agnete Dreier, holdt tale og hun havde stor ros til initiativet.

Alle film er produceret af Batavia Media for Lejerbo, og de er blevet til i samarbejde med Holbæk Kommunes projekt ”4300 Agervang”. Projektet er realiseret med støtte fra Det Kriminalpræventive Råd samt Ministeriet for Børn og Undervisning. Filmene vil fremover blive brugt som undervisningsmateriale i folkeskolerne.

De deltagende skoleelever – som nu går i 6. klasse – har undervejs sammen med deres klasselærer, Betina Dohn, hjulpet instruktør Helene Egelund med at gøre filmenes situationer så realistiske som muligt.

Dialog om at vælge rigtigt
– Filmene lægger op til en konstruktiv dialog mellem børn, unge og voksne, siger Susanne Lysholm Jensen, der arbejder som boligsocial koordinator for Lejerbo i Vangkvarteret.

– Det er meningen, at filmene skal bruges som undervisnings- og dialogmateriale i folkeskoler, ungdomsklubber og udsatte boligområder. Vi regner med, at man ved visning af filmene stopper op undervejs for at diskutere de problemstillinger, som beskrives.

Susanne Lysholm Jensen tilføjer, at alle film vil blive stillet gratis til rådighed gennem Batavia Media. Filmene kan ses her.