26. februar 2024

Hvordan får vi plads til flere på arbejdsmarkedet? Det var spørgsmålet, da de Lokale Beskæftigelsesråd i Kalundborg, Odsherred og Holbæk Kommuner holdt konference i Rørvigcentret.

Fleksjobbere, førtidspensionister og socialt ansvar i virksomhederne var bare nogle af de emner, som tilhørerne blev præsenteret for i en række oplæg på konferencen den 9. november.

Her mødtes kommuner og virksomheder i det nordvestsjællandske område for at drøfte indsatsen for borgere, der står udenfor arbejdsmarkedet.
Og formanden for Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse i Holbæk Kommune hentede i høj grad inspiration på dagen:

– Det er vigtigt at udveksle ideer og erfaringer med andre om det rummelige arbejdsmarked. Blandt andet var det meget interessant for mig at høre om de socialøkonomiske virksomheder, og deres evne til at nedbryde fordommene og samtidig skabe en profitabel forretning. Det kan både kommunerne og andre virksomheder lære noget af, siger Kenny Jensby.

For Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard er det helt afgørende, at der er plads til alle på arbejdsmarkedet:

– Vi har en meget stor gruppe borgere, hvor handicap eller andre udfordringer umuliggør et arbejde på almindelige vilkår. Men det betyder langt fra, at disse mennesker ikke kan eller vil arbejde. Den ressource har vi ikke råd til at se bort fra. Hverken for den enkelte eller som samfund, siger borgmesteren.

Helle Brandt, der er ansat i Holbæk Kommunes arbejdsmarkedscenter, gav i sit indlæg på konferencen et indblik i, hvordan kommunen har arbejdet for at åbne beskæftigelsesdørene for førtidspensionister. Gennem en målrettet indsats er det lykkedes at formidle job til 140 førtidspensionister. Målet er at nå de 230 inden for de næste år.