14. april 2024

Nordvestnyt har fået millioner i støtte. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Selskabet bag det lokale dabglad Nordvestnyt skal spare 8,6 millioner kroner – torsdag nedlagde 48 journalistiske medarbejdere arbejdet. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Journalisterne på det lokale dagblad, Nordvestnyt, har i dag nedlagt arbejdet.

Journalisterne gik først på eftermiddagen til fagligt møde og bagefter valgte samtlige 48 journalistiske medarbejdere på Nordvestnyt, at nedlægge arbejdet.

Medarbejderne er utilfredse med, at ledelsen ikke rammes af de store besparelser på 8,6 millioner kroner, som selskabet bag avisen, Medieselskabet Nordvestsjælland A/S skal gennemføre.

Ifølge Journalisten.dk fortæller tillidsmand på Nordvestnyt Allan Rasmussen, at folk er “frusterede” og “desillusionerede”.

Allan Rasmussen mener, at der var lagt op til, at ledelsen gik forrest i processen, men at medarbejderne ikke mener det er sket.

Medarbejderne har ikke fremsat nogen krav i forbindelse med arbejdsnedlæggelsen.

– Det handler mest om at sende et tydeligt signal om, at det ikke har været en god omgang det her, siger Allan Rasmussen til journalisten.dk

Medarbejderne har, ifølge journalisten.dk, besluttet at man mødes igen fredag klokken 11, for at diskutere hvordan man kommer videre.

Læs også:
Medieselskabet Nordvestsjælland A/S skal spare 8 millioner
Tillidsmand på Nordvestnyt: Stemningen var i chok