24. februar 2024

Nordvestnyt, der bl.a. laves i denne bygning i Ahlgade, oplever at oplagstallet fortsætter med at falde. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Der skal spares 8,6 millioner kroner hos Nordvestnyt. Det vil blandt andet betyde fyringer. Foto: Rolf Larsen.

Otte redaktionelle medarbejdere på Nordvestnyt står til fyring. I alt skal 12 stillinger spares væk på det lokale dagblad.

Medieselskabet Nordvestsjælland A/S oplyste igår, at der skal spares 8,6 millioner kroner.

– Stemningen var jo bare chok, da vi fik beskeden, fortæller tillidsmand for den journalistiske medarbejderforening på Nordvestnyt til Journalisten.dk

Dagbladets redaktionelle gruppe har, ifølge Journalisten.dk, i dag været til møde med ledelsen og fået at vide, at deres andel af besparelser vil blive på 5 millioner kroner.

– I det samlede regnestykker er det til 12 stillinger, der ryger. Vi er 50 i alt, så det er knapt hver fjerde, fortæller Allan Rasmussen.

Ifølge Journalisten.dk mener Allan Rasmussen at fire af stillingerne kan klares ved frivillig fratrædelse og nedlægning af praktikantstillinger og ved ikke at genopslå et barselsvikariat. Men otte bliver egentlige afskedigelser.

– Vi har været ude i mange sparerunder, men det er klart den hårdeste runde vi er ude nu, siger Allan Rasmussen til Journalisten.dk

Medarbejderne har nu 14 dage til at forhandle med ledelsen om alternative besparelser

Kilde: Journalisten.dk

Læs også: Medieselskabet Nordvestsjællans A/S skal spare 8 millioner