19. april 2024

Annelise Bigum er altid på pletten, når der er kræmmermarked på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.

Annelise Bigum er altid på pletten, når der er kræmmermarked på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.

Ældre tiders historie forbinder Orø med Dronning Margrethe d. 1, men i dag har Orø også en dronning, nemlig Kræmmermarkdernes ukronede dronning på Isefjordens perle: Annelise Bigum.

Der findes vel næppe et eneste kræmmermarked på den lille ø, hvor Annelise ikke har en finger med i spillet, assisteret af en mere eller mindre frivillig husbond Jørn. Således også i dag lørdag i Orøhallen. Og man kan spørge om der efterhånden er flere ting tilbage på øen som endu ikke er solgt på et kræmmermarked? Man kan have sin tvivl, men skulle der være noget tilbage , så truer flere kræmmermarkeder forude omkring juletid.