7. december 2023

Holbæk Kommune slår et slag for læsning i nydanske familier: Jeres barn bliver meget bedre til at læse, hvis I selv viser vejen, lyder budskabet. Foto: Colourbox.

Holbæk Kommune slår et slag for læsning i nydanske familier: Jeres barn bliver meget bedre til at læse, hvis I selv viser vejen, lyder budskabet. Foto: Colourbox.
Holbæk Kommune inviterer til en underholdende eftermiddag på Holbæk Teater med fokus på læsning – arrangementet henvender sig især til nydanske forældre.

Når børn lytter til en god historie, som mor eller far fortæller, bliver de klogere. De lærer også meget, når det er dem selv, der læser op. Og hvis børnene oplever, at læsning er sjovt og spændende, styrker det lysten til at læse og lære.

En ny OECD-rapport har vist, at børn i Danmark får foræret næsten et halvt års skolegang, hvis forældrene læser med dem. Ifølge landsformanden for Skole og Forældre, Benedikte Ask Skotte, viser OECD’s resultater tydeligt, hvor meget forældrenes interesse for læsning betyder.

– Jeg lover, at det bliver både sjovt og lærerigt. På scenen viser vi typiske situationer fra hverdagen i en børnefamilie. Vi vil også vise, hvordan man som forældre kan ændre små ting og få dagligdagen til at glide bedre, siger sprogpædagog og medarrangører Linda Lillesø Pedersen fra BørneKonsulentCentret i Holbæk Kommune.

Tro på børnenes evner og vilje
Som med så meget andet er det vigtigt, at forældrene tror på, at deres børn kan og vil lære noget. Det er f.eks. en god idé at tage børnene med på biblioteket. Bøgerne åbner for læselysten og gør det også lettere for børnene at begå sig i uddannelsessystemet.

– De fleste forældre ønsker det bedste for deres børn. Derfor vil vi friste forældre og børn med et par underholdende timer, hvor de bliver klogere på sig selv, siger projektleder Gitte Harbo, der arbejder med at styrke integrationen.

Gratis bus og børnepasning
Kommunen tilbyder gratis bustransport til og fra Holbæk Teater. Busserne kører fra Agervang, Ladegårdsparken og Skovbrynet i Jyderup. Efter arrangementet kører busserne deltagerne retur. De mindste børn kan blive passet i Folkebørnehaven.

Arrangementet finder sted lørdag den 29. september kl. 15.00 – 17.00, på Holbæk Teater.