12. juli 2024

Næsten 3300 passagerer og over 1400 biler befordrede Øste færge i lørdags, da der var gratis færgeoverfart både for biler og passagerer.

Anledningen var, som tidligere nævnt her på Holbaekonline.dk, et 50 års jubilæum.

Glædeligt for vor lille netavis var, at en hel del af “gratisterne” fortalte Deres udsendte medarbejder, at de havde læst om den gratis færgefart på Holbaekonline.dk. Mange sommerhusgæster bruger vor netavis til at orientere sig om hvad der sker på Isefjordens perle og øens appendix: Holbæk og omegn.

Men dette dementerer ikke min lille klumme: “Kom til jubilæum…hvilket jubilæum ?“. Der kunne godt have været endnu flere gæster, og man kunne godt have organiseret og koordineret tingene noget bedre.

Invasionen af uden-øs gæster kom tilsyneladende bag på flere: Orø Brugs lignede om søndagen et Østberlinsk supermarked før Murens fald, både Spisestedet Orø og Orø Kro havde mere end sved på panden og et kraftigt dræn af fødevarebeholdningen. Summa summarum: Holbaekonline.dk er ikke en gratis turistguide for Orø, men til rette vedkommende (flertal): Hvis lignende situation skulle optræde til næste år, så koordinér, koordinér og atter koordinér.

Der er foruden den traditionelle Orødag sagtens plads til endnu en Orødag. Eneste trøst er: Selv ejendomsmæglerne i Holbæk og omegn forstod ikke at udnytte situationen: I følge en medarbejder på østre færge, var der ikke en eneste ejendomsmægler til stede lørdag på Isefjordens perle.

Note: Der var oprindeligt et fotografi af Campingteatret ved dette indlæg, men da der er opstået uklarhed om, hvem der har taget billedet er det taget af i dag d. 10. juli 2012 kl. 21.19. – Rolf Larsen, redaktør

Klummen er udtryk for forfatterens holdning, og er ikke nødvendigvis Holbaekonline.dk’s holdning. Har du lyst til at skrive en klumme? – så skriv til info@holbaekonline.dk

9 thoughts on “Jespers Orø-klumme: Orødag nr 2?

 1. Ovenstående indslag vidner atter engang, om en ufattelig manglende viden om tingenes tilstand. Der skal meget til førend jeg gør indsigelser på ting skrevet i den skrevende presse, men nu må denne hetz imod turist erhvervet på Orø ophøre fra JVS.
  Først og fremmeste langer JVS i sin såkaldte klumme nr. 1 ud imod det generelle turist erhverv på Orø samt måden vi korrdinere og samarbejder på.
  Indrømmet alt kan gøres bedre – og vi har begået fejl og vil gøre det fremover – men vi lære af tingene, og syntes selv vi gør et godt stykke arbejde i denne svære tid, især set mhp. turisme i Danmark som vist nok lider alvorligt. I sin klumme nr. 2, retter han endnu engang et alvorligt angreb imod koordinering fra aktørernes side af. F.eks at den gratis færgedag samt et arrangement på campingpladsen som han fejlagtigt beskriver er foregået på Orø strand, ikke er lagt på samme tid. Såvidt jeg ved var JVS ikke tilstede under arrangementet, endvidere afholdte Campingteatret sin premiere på deres 2012 forstilling netop på denne dag pga. flere af skuespillerne var hjemkommet lørdag fra USA. Med den store uvidenhed JVS flere gange fremviser i den skrevne presse, må man formode at det ikke kun er turisterhvervet på Orø som ikke fungere, men også Holbaekonline.dk,s selvudnævnte rapporter som virker endog meget ukompentent på flere områder.

  Sommerhilsen fra
  Henrik
  Orø camping – og hytteby

 2. Ja, det er jo nemt nok at være negativ og kritisk.

  Jeg har et forslag, vær lidt positiv, det er en Ø med et fredeligt folk… det er ikke en krigszone hvor man skal skyde efter fjenden – hvem det så end måtte være.

  Jeg syntes din tid er bedre brugt på at promovere øen, frem for at sable den ned med de småfejl der måtte komme i ny og næ, specielt da som du selv skriver at mange benytter HO.dk til at “følge med” om hvad der sker… Med det jeg læser, ville jeg holde mig langt væk, hvis ikke jeg allerede boede her… Jeg tror faktisk hellere jeg ville smutte en tur til Fejø – der skulle være så skønt iflg. Facebook.

  Jeg har her, i det “positive livssyns tegn” tilladt mig at omskrive teksten, ikke at jeg er forfatter af nogen art, så tillad venligst de små grammatiske fejl der sikkert er:

  —————————————-
  Helt fantastisk var det, at næsten 3300 passagerer og over 1400 biler var med Øste færge i lørdags, da der i anledningen af 50 års jubilæum ved Østre færge, var gratis færgeoverfart både for biler og passagerer – eller ”let trafik” som Skipper Hans Jacob beskrev det i sin Facebook opdatering tidligere på ugen (Gruppe: For os der bor på Orø).

  Glædeligt var det, for både mig og Holbæk Online, at flere af dagens gæster kommenterede at de havde læst om jubilæet og den gratis overfart her på Holbæk Online. Mange sommerhusgæster bruger Holbæk Online til at holde sig orienteret om hvad der sker på vores smukke ø, Isefjordens perle, samt for Holbæk og omegn.

  Der har været fantastisk mange gæster til Orø i forbindelse med den gratis færgefart, og det er jo skønt, at så mange vil besøge vores dejlige ø, at flere ligesom os føler at Orø er helt speciel. Så jeg er helt glad for at jeg tidligere skrev klummen ”Kom til 50års Jubilæum, gratis overfart med Østre færge” og vi fik spredt budskabet ud.

  Invitationen af uden-ø’s gæster kom desværre bag på nogle af os, inklusiv mig selv, og det er naturligvis ærgeligt. Orø er jo en fantastisk ø og jo mere vi kan reklamere for den, jo bedre.

  En side note fra jubilæums dagen er vel, at der sagtens kunne være plads til endnu en slags Orødag, for ”gratis” færgefart kan altså trække en hel del folk til øen, så det er bare om at udnytte det og lave en form for kæmpe arrangement med alle interessenter, lokalforum og beboerforeningen, virksomheder og ejendomsmæglere, og beboerne med – som vi plejer, men måske mere bredt favnende. Det var en tanke, en tanke jeg vil lade gå videre til dem der skal koordinere arrangemntet orødagen til næste år. Pøj pøj med det.
  —————————————-

  Det her skal ikke ses som et angreb, dem ved jeg der er nok af, men som en opfordring… for meget er negativt. Jeg ved godt ikke alt er rosenrødt, men det er amatørligaen det her, for dem der gerne vil… det er ikke breaking news eller DR Update, Ekstrabladet eller Se&Hør – Det er en lokal “netavis” drevet af lokale mennesker, hvis mål burde være at sprede den “lokale kærlighed” for det område man befinder sig i eller brænder for.

  Ja undskyld, men jeg kan ikke tage det seriøst, når det eneste jeg ser er pegen med fingeren efter andre.

  Citat: Venlige ord kan være korte og lette at udtale, men deres ekko giver varig genlyd. af Mother Teresa.
  *det burde vi alle leve efter, ikk?*

  haha, og ja, det gælder også mig… God dag og god aften til alle! Lad være med at kløjes i aftenkaffen, nyd den stille med et stykke kage sammen med den du elsker, mens du nyder Orø’s skønne natur fra terassen eller udestuen.

 3. Rolig nu! Nu sker det jo igen. Vi slås indbyrdes (heldigvis kun verbalt) i stedet for at tage ved lære af det, der er sket. Jeg forstår godt, at Jesper synes, det er ærgerligt, at vi ikke fik udnyttet den gratis færgelørdag bedre, og jeg forstår også Henrik og Jannik, der synes, at indlægget er negativt og kritisk.

  Men det, der er ærgerligt er, at vi var mange, der først i sidste øjeblik fik at vide, at der var gratis færge. Hvis vi havde vidst det fx. et par måneder før, så kunne øen have stablet pr og arrangementer på benene.
  Men vi var ikke opmærksomme på det, og derfor fik vi ikke benyttet den gyldne mulighed. Så er den ikke længere.

  Nu kan vi bare glæde os over, at der var mange af de næringsdrivende, der havde en kanon-lørdag, fordi der var mange uden for øen, der hørte om den gratis færge.

  Nu ved vi, hvad det er, der trækker turister til øen, og tak for det! Det må vi kunne bruge til noget positivt fremover.

 4. Kan oplyse til Holbaekonline.dk at hvis de ønsker exif data på billedet som de bruger, kan de afhentes på Orø camping, hvor original fotoet befinder sig.

  Billedet er forøvrigt taget på Bellahøj camping d. 4/7 kl. 17:34.

  Holbaekonline.dk oplyser at fotografen er Hans Knudsen ????

  Ovenstående er bare endnu en ting som kan vække undren.

 5. Til Henrik Jensen m. fl. Ikke for at starte en lang debat : Flot initiativ med et campingteater, men hvis vi der bor på Orø , skulle vide der var teater, så er det ikke nok at det kun står på Orø Campings hjemmeside og ikke på Orøs hjemmesides aktivitetskalender. Som fastboende ser vi ikke så meget på Jeres hjemmeside. Uden at gå i detajler så synes jeg stadig min konklusion er rigtig : Koordiation, koordination og atter koordination. Betragt min kritik som fremadrettet og konstruktivt : Næste gang samme mulighed byder sig, så udnytter vi den optimalt

 6. Vedrørende Foto : Jeg fik tilsendt et foto fra Hans Knudsen , og tror selvfølgelig billedet er fra Orø Camping.
  Især da Hans Knudsen skriver han har overværet forestillingen, hvad jeg ikke har gjort. Sorry

 7. Der er vist nogen som føler sig trådt over tæerne?.I stedet for at tage kritik til sig, selvom det indrømmes at der begås fejl, så skydes der med spredehagl efter princippet “skyd budbbringeren”.

 8. Til Jesper.

  Der hang plakater flere steder på øen – ganske som vi plejer ved arrangementer.

  Campingteatret kommer primært for at underholde de gæster som befinder sig på pladsen – men da vi befinder os på en ø, er det for os på Orø camping meget vigtigt at signalere at campingpladsen er en del af øen, og alle er velkommen. Mange andrer steder er campingpladser lukket land for ikke gæster.

  På ø markedet om lørdagen var der 2 plakater hængt op omkring søndagens forestilling.

  Til Jens.

  Jeg føler mig overhovedet ikke trådt over tæerne – kritikken kan jeg desværre ikke tage seriøs da jeg kun kender den al for godt. De såkaldte klummer er behæftet med fejl i en vis grad – deraf fremkom mit indlæg.

  Slut herfra.

 9. Hvorfor mødes i ikke og får talt ud om det, det nytter “sku” ikke noget at sidde hver især og høvle hinanden ned.
  Få dog jeres ideer, hver især, ført ud i livet.
  og lev efter mit motto “smil til verden og den smiler igen” v ses.

Comments are closed.