22. maj 2024

Røg og en stank af brændt gummi - det var en af hovedattraktionerne på weekenden amerikanerbil-træf MoparMeet i Stigs Bjergby. Foto: Elisabeth Larsen.

Røg og en stank af brændt gummi – det var en af hovedattraktionerne på weekenden amerikanerbil-træf MoparMeet i Stigs Bjergby. Foto: Elisabeth Larsen.

I weekenden dannede Stigs Bjergby rammen om dette års MoparMeet – et træf for amerikanerbiler. Holbaekonline.dk var med.

Det var nogle potente biler, der er samlet på pladsen på Kirkevej i Stigs Bjergby ved Mørkøv. Cadillacs, Pontiacs, Chryslers, Fords.. de var der allesammen. Nogle var vildt stylede og fyldt med bling bling, mens andre fremstod mere eller mindre originale.

Og der var mennesker, mange mennesker, der kastede blikke. Misundelige blikke, nysgerrige blikke og anerkendende blikke. Og de kom fra både mænd og kvinder, børn og voksne.

Træffet startede fredag formiddag, da de første biler kørte ind på pladsen. Klokken 17 fik publikum lov til at komme ind, og der var livemusik om aftenen til ud på natten.

Lørdag var i familiens tegn. Mens far kiggede på drengedrømmens biler og heppede mens bilerne fyldte pladsen med røg og stanken af brændt gummi i burnout-konkurrencen, så kunne mor og ungerne være med i nogle af de mange andre aktiviteter, som var planlagt på dagen. Hvis altså ikke de også meget hellere ville se kubik.

For ungerne var der sørget for hoppeborg, så de rigtig kunne boltre sig og en tryllekunstner underholdte med sine magiske evner. Ruds-Vedby Garden trak op inden bilerne skulle ud og cruise i nabolaget.

Lørdagen sluttede med livemusik og fest.

Der var nok nogen, som var lidt trætte, da de stod op søndag morgen til træffets sidste dag. Eneste punkt på dagens program var præmieoverrækkelse, inden træffet lukkede sidst på eftermiddagen.