Venturekapital til Holbæk-virksomhed

Holbæk-virksomheden WE:DO:WOOD, der udvikler og sælger danske designmøbler i bambus, har fået en investering på to millioner kroner.

Investeringen er foretaget af CAT, der er en blanding af innovationsmiljø, forskerpark og ventureselskab.

WE:DO:WOOD’s modervirksomhed specialiserede sig oprindeligt i produktion af køkkener i bambus, men nu indgår møbler i bambus også i produktionen. Bambus er et nyt materiale til møbelproduktion, som giver en række spændende designmæssige muligheder. Produktionen har samtidig fokus på bæredygtighed.

Bambussen bliver således udelukkende købt hos godkendte leverandører, og energiforbruget ved produktionen er reduceret, ligesom brugen af lim er reduseret til et absolut minimum.

Den bambus, der anvendes i produktionen, vokser primært i Central- og Sydkina. Bambus vokser hurtigt, binder meget CO2 og tillader en hurtig fornyelse af de bevoksninger, hvor skovningen foregår.

Ifølge virksomheden selv, henvender møblerne sig til en yngre, kvalitetsbevidst målgruppe, der vil have noget andet end forældrenes ”Arne Jacobsen” stol.

Prototypefremstilling og en del af produktionen sker på moderselskabets møbelsnedkeri i Holbæk.

Lige nu består sortimentet af tre børnemøbler og fire voksenmøbler, men WE:DO:WOOD forventer at udvide sortimentet betydeligt inden for de nærmeste år og skal desuden etablere et net af forhandlere i en lang række lande.

Investment manager Tom Weidner, CAT, ser et stort potentiale i Holbæk-virksomheden:

– WE:DO:WOOD repræsenterer en spændende nytænkning, hvor bambus og bæredygtighed kombineres med dansk kvalitet og møbeltradition. Det er noget helt nyt, og det kan dække den yngre generations ønske om fornyelse og ansvarlighed uden at gå på kompromis med kvalitet og design. Derudover ser vi muligheder i Asien, hvor vi giver et lokalt materiale et nyt udtryk. De første tilbagemeldinger fra bl.a. Japan er yderst lovende.

– Vi er rigtig stolte over at få skabt et samarbejde med CAT, da de på mange måder kan tilføre energi og kompetence til WE:DO:WOOD i form af deres erfaring med teknologi, siger administrerende direktør i WE:DO:WOOD Christina Bredgaard.

Denne artikel er publiceret den 18. september 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply