Overvejer at droppe weekend-sejladsen til Orø

Denne artikel er publiceret den 16. august 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Holbaekonline.dk erfarer at der nu tales om helt at droppe sejladsen til og fra Orø i weekenden. oto: Rolf Larsen.

Holbaekonline.dk har i dag erfaret, at det overvejes at lade Orø-færgen ligge stille i weekenderne.

Der har længe været tale om, at sløjfe de to sidste færgeafgange om aftenen for at spare penge. Men Holbaekonline.dk erfarer i dag, fra en pålidelig kilde, at der nu også er ideer fremme om, helt at sløjfe sejladsen i weekenden. Hvis det bliver tilfældet, vil Orø blive afskåret fra Holbæk Kommune, så eneste mulige overfart er via Hammer Bakke i Hornsherred.

Det socialdemokratiske medlem af Klima- og miljøudvalget, Ole Brockdorff, bekræfter overfor Holbaekonline.dk, at der er noget om snakken.

Ole Brockdorff har sammen med resten af byrådet netop været til et to dages budgetseminar og det var under seminariet, at han også hørte om weekend-sejladsen:

– Det var nærmest et tilfælde, at jeg hørte det. På budgetseminariet snakkede vi om færgens økonomi, og så var der nogen der kom med sådan et forslag der. Men jeg ved ikke hvem der er kommet med det, fortæller Ole Brockdorff til Holbaekonline.dk og fortsætter:

– Der er et eller andet i gære. Og man skal finde nogle penge. Men jeg har ikke set selve forslaget.

Han lægger ikke skjul på, at han ikke syntes det er en god idé at sløjfe afgange på Holbæk-Orø overfarten.

– Det er ikke et forslag som vi hos Socialdemokraterne går ind for. Jeg mener man skal finde pengene et andet sted og beholde det nuværende serviceniveau.

Men faktisk tror han slet ikke, der er stemning for at stoppe sejladsen i weekenderne:

– Det er ikke mit indtryk, at der er flertal for det, slutter Ole Brockdorff.

Klima- og miljøudvalget holder møde den 23. august og her er Orø-færgen sat på som punkt.

Hvad mener du? – er det i orden at droppe weekend-sejladsen? Giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder.

17 kommentarer

 • Jens Kristensen

  Det lyder vanvittigt

 • Lene Andersen

  Efter en dejlig tur med Orø Husholdingsforening, der holdt 65 års jublilæum i dag. Kommer ind på Holbaekonline og What. Bliver stum og kan ikke finde ord, men ordene skal nok komme, når jeg får sundet mig lidt.Jeg er mere bekymret for politikerne i Byrådet, de må da lide af en eller anden smitsom mental sygdom. Måske skulle de isoleres på Orø i 6 til 12 mdr.Vi kunne nok finde et par sommerhuse de kunne bo i.Min bekymring er, at vi måske ikke har plads til deres familier og familierne kan nok komme på besøg, men de kan ikke komme hjem med, så de kan ikke passe deres arbejde. Færgen sejler ikke om aftenen og ikke Lørdag/søndag. Jeg bliver mere og mere bekymret, for hvad hvis politikerne bliver så glad for Orø, at de vil blive på øen. Hvad så med børnene og deres skole og deres fruer der arbejder i Holbæk. Det er jo et frygtelig scenarie. Så ender det med at Borgmesteren skal bo hos mig.det er sgu´uhyggelig. Under alle omstændigheder skal jeg ud og finde sponsorer til soveposer.

 • Susanne Petersen

  ja man må da håbe at Ole har hørt forkert!

 • Kirsten Schmidt

  Det kan da ikke passe!!!! Vi har fundet alle de penge, de ønskede, at vi skulle spare på færgen og flere til. Så kan jeg ikke tro, at de snyder os på den måde. Det at hviske nederdrægtigheder i krogene betyder ikke nødvendigvis, at de også fremstiller forslaget til mødet. Og hvis de endelig gør, må vi håbe på, at der stadig er flest ærlige og ordentlige folk i det byråd. Men jeg vil helt klart tage vores stakkels færge med i min aftenbøn. I andre bør gøre det samme!

 • Marie

  Det kan ikke være rigtigt!Vi er ikke kriminelle,som har udgangsforbud i week-enderne!Men tror desværre,at der er kræfter her på øen,der modarbejder os,der ikke har bil,eller midler til en.

 • Susanne Løvenrose.

  Endnu en ommer.Hvornår stopper dette mon??

 • Lene Andersen

  Orø Husholdningsforening, det var 70 års jubilæum. Det er pensionisterne der har 65 års jubilæum. Det er mig der må være smittet af kommunens tal. Så man skal holde sig fra det med tal.

 • Kim Kennedy

  Svineri! Intet mindre.
  Der kører da busser i Holbæk i weekenden!!
  Dem der eventuelt drømte om at fraflytte, kan da helt glemme det nu.
  Arbejde i Holbæk? Uden bil?
  Der er åbenbart ingen nedre grænse for hvordan man kan behandle folk og der er desværre for lang tid til kommunalvalget.
  Har man på samme budgetseminar ikke hørt noget om at sænke antallet af seminarer?
  Antallet af DJØF’ere i Kanal- ogStrandstræde? Sænke antallet af direktører? Kommunaldirektørens løn?
  (Vi har en af landets bedst betalte og det koster jo så andre steder)
  Antallet af ledelseslag?

  Jeg kan se flere færgeafgange, et acceptabelt serviceniveau, en velfunderet skole, rimeligt vejnet og en masse andet, til glæde for kommunens indbyggere.
  Skamløse er de i den kommunalbestyrelse!

 • jesper von staffeldt

  Den lille posetive. Tv2 east sendte i går
  og i dag udsendelsen” Ud i det blå”. Den handlede om Orø, hvor bl.a “Den sejlende
  pensionist” tidligere overfartsleder
  Torben Nielsen fortalte om sine 43 år med Orø-færgen. Måske bliver det historie i mere end én forstand.
  Se/ gense den på Tv2east hjemmeside eller se et større uddrag af den torsdag. 18.8
  på KANAL ØST kl.20

 • Egil Christensen

  Det er trestjernet idioti at hindre vores ungdom i at deltage i aktiviteter udenøs.

 • margrethe pedersen

  syntes de sidste år har der kun været snak om at lukke skole nedlægge færgen lukke forsamlingshuset,ingen foreninger for snart tilskud.ø kontoret kæmper også for at ha sit virke.og m.m.
  ren besked hvad er meningen med orø

 • Hanne Duelund Larsen

  Kære Egil Christensen,
  Hvor er det dog sandt, det du peger på, nemlig at de unge mennesker på øen vil blive rigtig hårdt ramt af disse nedskæringer og kraftige begrænsninger i mulighederne for at deltage i aktiviteter “i land” og deltage iøvrigt i andre sociale sammenhænge i Holbæk.

  Og desværre er de jo også ganske mange ældre uden bil, som vil blive hårdt ramt. De ældre med bil er allerede blevet ramt med en prisstigning på 50% på bil-billetten fra den ene dag til den anden !!

  Til de unge – og de voksne, som virksomt arbejder for de unges sag her på øen !

  Så er det meget overraskende for mig at konstatere, at der angiveligt ikke er nogen af disse personer, som BRUGER færgen mere – eller på andre måder end tidligere ??

  Vi er et par håndfulde (fra midt i livet til den 3. alder +), som prøver at se de muligheder – og ikke de begrænsninger – som der kan være i at bruge færgen – AKTIVT.

  Om halvanden uge (mandag d. 29. august) afholder vi vor jubilæumstur (25. gang vi sejler “alternativt” – hvilket politikerne i byrådet jo har opfordret os til – “Brug dog jeres færge” har det lydt fra dem).

  Derefter vil vi fortsætte med tage færgen mandage og torsdage kl. 18.40 og retur fra Holbæk kl. 19.30 – fordi det for nogle kan være lidt sent med den sidste færge frem og tilbage.

  JEG VIL DERFOR OPFORDRE DE UNGE OG DERES VOKSNE : BRUG FÆRGEN PÅ EN MERE ALTERNATIV MÅDE END TIL REN TRANSPORT. F.EKS. NÅR I ALLIGEVEL HOLDER MØDE I UNGDOMSFORENINGEN – SÅ BRUG DEN FÆRGEAFGANG 18.40, SOM BETYDER AT I ER TILBAGE PÅ ØEN KL. 20.00.

  Eller brug den som vi GAMLE gør til socialt samvær eller hvis nogen skal holde et foredrag for en gruppe eller lign.

  Mulighederne er ad libitum og kun fantasien sætter grænsen – og hvis I unge (og de voksne, som I er sammen med) ikke har fantasien – hvem pokker har så ??

  Altså se nu at komme tilbage fra ferien og deltag i vores fælles kamp for færgens overlevelse – ingen – hverken unge eller gamle eller dem midt imellem kan undvære livsnerven til Holbæk.

  Vi glæder os allesammen til at se “hinanden” på færgen. På gensyn !!!

 • Jannick Christensen

  Ihh… Jeg ved at kommunen naturligvis skal arbejde med og betragte alle vinkler i en given sag, og måske er lukning eller nedskæring en del af “drøftelserne”, men jeg håber selvfølgelig ikke at det bliver virkelighed.

 • Lene Andersen

  Kære Jannick! Vil det sige at vi bare skal acceptere alt fra kommunen. Blive hjemme på sofaen og Holde Kæft.En del af “drøftelserne”. Ved du noget vi andre ikke må høre?

 • Hanne Ringius

  De unge tager den færge hver dag mellem 2 – 4 gange om dagen, dog minus her i sommerferien. – De tager til Holbæk for at komm skole/uddannelse /job/shoppe/fest
  /være sammen med venner m.m. At du er overraket Hanne forbavser mig.De unge er nok de største brugere af færgen og de er meget beviste om hvor hårdt de bliver ramt,hvis færgen eller afgange reduceres. Hvad gælder de unges forældre kan jeg kun sige at de er minst lige så beviste som de unge !! At OBU har valgt ikke at bruge vores aftner med de unge på færgen, er et valg de unge har været med til at træffe, – de fleste er iøvrig lige stået af færgen – inden de kommer i klub.Det samme gælder deres forældre.Både de unge og deres forældre er hårdt spændt for i hverdagen! Jeg er overrasket over at konstatere her på siden at du er så forbavset, det behøver du ikke at være, at vi ikke sidder på færgen på vores sparsomme klubaftnerne er ikke det samme som at vi ikke handler og at vi ikke på vores måde gør opmærksom på det behov der er for de unge. Min opfordring er: skal alle på Orø skyde efter hinanden, for det er der ikke megen mening i og det overstiger min fantasi !!!! vh. Hanne

 • Jannick Christensen

  til: Lene Andersen.

  Det var da noget mærkeligt noget at skrive… hvem snakker om at blive hjemme og holde kæft? eller acceptere alt? ikke jeg. Så den konklusion må stå for egen regning 🙂

  Men det er et faktum, at kommunerne (også Holbæk) skal drøfte alt, altså alle muligheder, når der snakkes budgetter mv. Det er almindelig sund logik.
  Men hvis du ikke er enig, så er du velkommen til at stoppe mig på vejen, så kan vi jo snakke om det 🙂

 • Simon Bordal Hansen

  Partierne har meget forskellige holdninger til om borgeren skal sejle sin egen sø eller om der skal færge til fællesskabet. Det er jo det, der er den grundlæggende forskel på dem. Og vi får, hvad flertallet stemmer på.
  Min anke er, at de der pt sidder på magten ikke spiller med åbne kort. Trist at være vidne til.

Leave a Reply