Skarriddsø-skandalen: Ringe forhold kommer bag på borgmesteren

Ekstra Bladets afsløringer af forholdene på Skarridsø-hjemmet kommer bag på borgmester Søren Kjærgaard (V). Foto: Rolf Larsen.


Ekstra Bladets afsløringer af forholdende på Skarridsø-hjemmet i Jyderup, kommer bag på borgmester Søren Kjærsgaard.

– Vi tager sagen meget, meget alvorligt, siger borgmester Søren Kjærsgaard til TV2 News og fortsætter:

– Derfor har vi også sat gang i en tilbundsgående undersøgelse allerede nu, som skal afklare om der er noget om snakken.

– Det kommer meget bag på os, for de tilbagemeldinger vi har haft fra tilsynsrapporter, brugerundersøgelser, fra antallet af klager, som der ikke har været nogen af siden 2004, der er der intet billed der, der tegner sig af, at det skulle være Danmarks værste institution, siger borgmesteren.

Både tilsynsrapporten og brugerundersøgelsen er et år gamle.

– Når der kommer sådan nogle beskyldninger som dem Ekstra Bladet har fremme i dag, så tager vi det selvfølgelig meget, meget alvorligt, fordi det er nogen af de svageste borgere vi har med at gøre og derfor er det os meget på sinde, at de selvfølgelig har trygge forhold, siger borgmesteren, der finder det afskyeligt og fuldstændigt uacceptabelt, hvis det er sandt det Ekstra Bladet skriver i dag, siger borgmester Søren Kjærsgaard.

Borgmester Søren Kjærsgaard kalder det også uacceptabelt og siger det vil få konsekvenser, hvis det forholder sig som Ekstra Bladet skriver, at der er personale på stedet, som har holdt pause i fire timer, mens beboere har haft behov for at få skiftet ble.

Læs alle artiklerne om Plejeskandalen på Skarridsøhjemmet

Denne artikel er publiceret den 7. august 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply