18. april 2024

Formand for Udvalget for Voksne Louise du Plessis de Richelieu (SF) har fuld tillid til konklusionerne i KLs rapport. Foto: Holbæk Kommune

Holbaekonline.dk har hele dagen forsøgt at få en kommentar fra medlemmerne af Udvalget for Voksne i Holbæk Kommune, men uden større held. Kun Carsten Fink (S) giver udtryk for, at der kan være problemer.

Ekstra Bladet afslørede i dag, hvordan beboere på Skarridsøhjemmet har samme ble med tis og afføring på i timevis, mens personalet holder pauser.

Skarridsøhjemmet i Jyderup hører under udvalget, men det har ikke været muligt at få en kommentar fra formanden for udvalget, SF’eren Louise du Plessis de Richelieu om sagen.

Louise du Plessis de Richelieu tager ikke telefonen, der i stedet går direkte på telefonsvareren, når man forsøger at få fat på hende for en kommentar.

Vi har også skrevet til samtlige af udvalgets medlemmer og bedt dem svare på en række spørgsmål.

Vi har i skrivende stund fået svar fra to medlemmer.

Venstres medlem af udvalget Peter Sørensen har givet følgende svar på vores henvendelse:

– Jeg kender kun historien fra avisen og ønsker ikke for nærværende at udtale mig om den konkrete sag.

Carsten Fink: Det gør stort indtryk
Socialdemokraten Carsten Fink vil gerne vente med at give detaljerede svar på vores spørgsmål, indtil man har modtaget en redegørelse fra administrationen om sagen, men han siger til Holbaekonline.dk:

– Men det er da helt klart, at EB’s (Ekstra Bladets -red.) artikler gør stort indtryk, og hvis bare en brøkdel af oplysningerne i artiklerne holder vand, så har kommunen nogle problemer, der skal tages hånd om – så hurtigt som muligt.

Læs alle artiklerne om Plejeskandalen på Skarridsøhjemmet