Zonen redder liv i Andelslandsbyen Nyvang

Zonen rykker ud til brande og ulykker i Andelslandsbyen Nyvang i denne weekend. Foto: Andelslandsbyen Nyvang


Alvorligt færdselsuheld – mor og barn i livsfare – ambulancefly tilkaldt.
Påsat ildebrand – Zonen rykker ud.

Væbnet overfald på brugsmand – farlig røver flygtet. Konen indlagt i dyb chok.

Der er masser af aktion i Andelslandsbyen Nyvang i denne weekend.

Kom og oplev levende historieundervisning i Andelslandsbyen, denne gang om Zonestationerne i de små landsbyer i 30erne.

Har man han hang til røde biler og blå blink, så er Andelslandsbyen et besøg værd lørdag og søndag, begge dage fra kl. 10:00 til kl. 17:00, for der afholder Zonelauget deres årlige Brand- og redningsweekend.

I de gode gamle dage fandtes der to store redningskorps i Danmark, nemlig Zone-Redningskorps og Falck, i dag er Falck alene tilbage, idet Falck 1. januar 1963 opkøbte Zonens Redningskorps.

Zonelauget viser, hvorledes redningsarbejde udførtes i 1930 til 1950. Rundt om på Andelslandsbyens område bliver der mulighed for at opleve forskellige ”ulykker”, der bliver tale om en drukneulykke, hvor genoplivning ved hjælp af Holger Nielsen metoden og et carbogenapparat vises. Der er en automobilulykke, hvor en mor og hendes barn (en dukke) fastklemmes under en gammel lastbil, der opstår brand i et hus, og til sidst bliver brugsuddeleren udsat for et voldeligt røverisk overfald, han kommer slemt til skade og må køres på hospitalet, og hans kone falder om af chok. Lauritz betjent bliver tilkaldt og ankommer med hund for at finde røveren og anholde ham.

Af faste tider i programmet begge dage er:
Klokken 10:30
Præsentation af bilerne

Klokken ca 11:00
er der udrykning til en automobilulykke foran hovedbygningen, den tilskadekomne køres under udrykning til Nyvangs Hospital og til Nyvangs flyveplads. Lauritz betjent kommer tilstede og optager rapport.

Klokken ca 13:00
rykkes der ud til en drukneulykke i Nyvangs sø i parken bag hovedbygningen.

Klokken ca 14:00
er der igen brug hjælp, uddeleren er kommet ”slemt” til skade efter et røveri i Trønninge Brugsforening og må køres på hospitalet under udrykning. Laurits Betjent kommer bagefter med hunden og forsøger at finde røveren, som nogle vidner har set gemme sig i en nærliggende skov.

Klokken ca 15:00
er der atter brug for redningskorpset, denne gang lyder meldingen på brand i en bygning tæt ved Trønninge Brugsforening, brandsprøjterne rykker straks ud og Lauritz betjent kommer tilstede for at holde nysgerrige på afstand og bagefter for at undersøge om det skulle være en påsat brand.

Denne artikel er publiceret den 2. juli 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply