Mercedes hitter i Holbæk

Bilglade borgere i Holbæk Kommune er mest interesserede i en Mercedes E320 stationcar med dieselmotor, når de går på jagt på brugtbilmarkedet. Det viser en ny og omfattende undersøgelse gennemført af BilBasen og Spar Nord, der for første gang har kortlagt de mest populære brugtbiler.

Andenpladsen indtages også af en stor, tysk dieselbil.

Når borgerne i Holbæk Kommune søger efter brugt bil på internettet, så er det først og fremmest diesel-stationcars fra Mercedes’ E320-serie, der tiltrækker opmærksomhed.

BilBasen og Spar Nords undersøgelse af bildrømmene i Holbæk Kommune er baseret på mere end 20.000 besøg på bilbasen.dk alene i år, hvor der udbydes mere end 66.000 brugte biler til salg.

Ud over Mercedes-kærligheden afslører undersøgelsen også en generel interesse for store, diesel-drevne biler. Den mest- og andenmest efterspurgte brugtbil af borgere i Holbæk Kommune er nemlig henholdsvis Mercedes E320 og VW Touran – begge med dieselmotor.

Store bildrømme
Administrerende direktør hos BilBasen Morten Heuing forklarer, at interessen for de store luksusbiler for tiden er langt større på brugtbilmarkedet end på markedet for nye biler.

– Over 60 procent af de biler, der handles på brugtbilmarkedet lige nu, stammer fra mellemklassen såsom VW Golf eller firmabilklassen, eksempelvis en Ford Mondeo. Det står i skarp kontrast til de nye biler, hvor det er de helt små og meget brændstoføkonomiske biler, der topper salgslisterne, forklarer Morten Heuing.

Men selv om køberne flokkes om de store dieselbiler på brugtbilmarkedet, så er det langt fra altid, at selve handlen slutter, der hvor interessen begynder. Det forklarer direktør i Spar Nord Holbæk Willy Lisby.

– Hvis man udelukkende ser på prisskiltet, så kan en stor, brugt VW eller Mercedes sagtens fremstå billig. Men når man så regner udgifter til fx forsikring, værditab, brændstof, vægtafgift og serviceudgifter, så ser økonomien helt anderledes ud, og det skal man naturligvis være opmærksom på, inden man beslutter sig, siger Willy Lisby.

På vej mod rekordår
Som billedet tegner sig lige nu, ser 2011 ud til at blive et af de bedste bil-år i Danmark nogensinde. Ifølge De Danske Bilimportører ligger nybilsalget på det højeste niveau i 12 år, og handlen af brugtbiler nærmer sig også rekord.

– Efterspørgslen efter brugte biler har været usædvanlig stor i 2011, og for året som helhed, ser det ud til, at danskerne vil handle tæt på 500.000 biler. Dermed er vi tilbage på rekordniveauet fra før finanskrisen, siger Morten Heuing.

Denne artikel er publiceret den 2. juni 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply