Klummen: Skoleelever i Holbæk lærer samfundsfag på egen krop

Denne artikel er publiceret den 31. maj 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Foto: Jesper von Staffeldt.

Elever fra Holbæk har i de seneste måneder lært om samfundet i praksis. Foto: Jesper von Staffeldt.

Jeg synes Holbæk kommune gør noget for at sætte deres elever ind i hvordan samfundet fungerer ikke kun teoretisk men også i praksis.

Jeg er bl.a. læreruddannet, men er nu lykkelig pensionist (Den firedobbelte politimorder Palle Sørensen fra Amager fik kun 32 år, jeg fik 34 år i Folkeskolen).

Da jeg underviste i samfundsfag var det en svær opgave at sætte eleverne ind i hvordan samfundet fungerer, især når emnet var politik, kommunalpolitik, rådhus, byråd borgmester. For piger i puberteten betyder en bums på næsen mere, end der er udbrudt krig i Libyen.

Men med de mange demonstrationstog der p.t. mod at nedlægge skoler eller dele deraf, må eleverne da efterhånden have fundet ud af hvor Holbæk Rådhus ligger, hvordan det ser ud, navnet på vor borgmester.

Får eleverne ikke noget ud af de mange demonstrationer, så får de i hvert fald lært noget samfundsfag. Og politikerne får som en sidegevinst en kontakt med deres kommende vælgere, en kontakt der kan være svær at få senere hen. Tænk blot på det magre fremmøde i weekenden på Elværket, hvor politikere og borgere skulle inspirere hinanden om Holbæks fremtid.

Klummen er skrevet af Jesper von Staffeldt, medarbejder ved Holbaekonline.dk.

Leave a Reply