Blå flag til to lokale strande

To strande i Holbæk Kommune er i år blevet tildelt det Blå Flag.


Når badesæsonen starter i år, vil to strande i Holbæk Kommune kunne hejse det Blå Flag..

De to strande er Nørrestænge på den nordvestlige del af Orø og Holbæk Søbad Venedig ved Strandparken i Holbæ

Hvad betyder Blå Flag for dig
Flaget er en garant for at der gøres noget ekstra for naturen og miljøet. At de inddrager de lokale og deres gæster ved at holde miljøaktiviteter og andre arrangementer for børn og unge samt informere om hvad man selv kan gøre for at bevare naturen når man gæster en Blå Flag strand eller havn.

Derudover skal en Blå Flag strand og havn være ren og velholdt, have redningsudstyr, gode toiletforhold, affaldsfaciliteter/sortering mm. Dette er altsammen med til at alle får en god oplevelse når man besøger en Blå Flag strand eller havn.

Badevandet bliver blandt andet undersøgt minimum hver 17. dag i løbet af sommeren, og oplysninger om den aktuelle badevandskvalitet bliver slået op på opslagstavler. Hvis badevandskvaliteten ikke er i orden, skal det Blå Flag tages ned.

I løbet af sæsonen vil Blå Flag kontrollører besøge alle havne og strande i Danmark som har fået tildelt flaget, og altså også i Holbæk Kommune, for at tjekke at forholdene er i orden, også når de mange gæster besøger destinationerne.

Denne artikel er publiceret den 17. maj 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply