2. maj 2024

Borgerne i Holbæk Kommune får nu mulighed for at låne en elbil i op til tre måneder.

På hjemmesiden www.testenelbil.dk, under Holbæk, kan man søge om en elbil. Her står også de kriterier der skal være opfyldt. Et af kriterierne er, at elbilen skal erstatte din almindelige bil, derudover skal man lade sin kørsel registrere, og så skal man være villig til at besvare diverse spørgsmål omkring elbilen.

– Der er al for meget snak baseret på hvad folk tror om elbilen, nu vil vi have facts på bordet. Som al anden ny teknologi skal elbilen også lige finde sin plads. For os, der har elbilen helt inde på livet, bliver det spændende at se resultatet, og derudover se om elbilen reelt har politisk og samfundsmæssig opbakning, siger Henrik Isaksen, adm. direktør for ChoosEV, som står bag projektet.

Målet med ordningen er at knække elbilens kode. For at gøre det skal elbilen ud til forbrugeren og testes, derfor sender ChoosEV 300 elbiler ud på vejene.

Hele Danmark er med i projektet, så Holbæk Kommune er altså én blandt 30 grønne kommuner, der kan glæde sig over at have 10 elbiler til rådighed, som borgerne kvit og frit kan låne i op til tre måneder ad gangen.

Det betyder, at 2.400 familier over hele landet får praktisk erfaring med at køre elbil. Familierne giver feedback på en meget vigtig del af testen, nemlig de bløde værdier omkring det at køre elbil.

Derudover bliver der også indsamlet en stor og meget værdifuld mængde teknisk data f.eks. om batteriteknologi, kørselsmønstre og elbilens betydning for elnettet.

Ansøgningen er åben frem til 3.4.2011