Læserbrev: Værdighed i ældreplejen

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Værdighed i ældreplejen

DR 21 søndag har sendt et indslag om nattevagt i kommunerne. Assens Kommune hvor nattevagten strikker, beboerne ikke har et kald, og hvor det er et gammelt plejehjem med få beboere og uden teknologiske hjælpemidler og med en medarbejder. Vi har valgt at gå en anden vej.

Pernille Kruse (V), formand for udvalget “Aktiv Hele Livet – Sundhed og Omsorg”. Foto: Holbæk Kommune.


Holbæk kommune hvor beboerne har et kald, en trædemåtte, en demensbrik og måske en sleeptracker, et moderne plejecenter, hvor der løbes stærkt og med mange beboere, men med personale til at understøtte hinanden.

Jeg kender ikke sygefraværet i Assens kommune, men jeg kender det på Samsøvej og i resten af Holbæk kommune. Samsøvej har et meget fint lavt sygefravær, som der er fokus på, og som ligger lavt for branchen.

Vi har i Holbæk kommune arbejdet meget med at drive plejecentre optimalt. Ældreområdet i al almindelighed er i stor vækst og kræver derfor hele tiden nyt fokus og nye måder at drive ældrepleje på det er et område i konstant bevægelse. Derfor har vi også bygget nye tidssvarende plejecentre.

Jeg har været i praktik på et af vores plejecentre og i en af vores plejehjemsgrupper samt på en af vores specialinstitutioner. Personalet løber stærkt, og de arbejder hele tiden. Der er ikke tid til på en nattevagt at sidde og strikke, men er det det en vagt skal bruges til? Hvor mange andre på arbejdsmarkedet sidder i arbejdstiden og klare private gøremål? Jeg tror næppe det er andre steder.

Vi kan glæde os over, at vi har et meget dedikeret personale, der gør en stor indsats inden for ældreområdet.

Når man ser opslag på sociale medier. kan man undre sig over, at de politikere som har brugt rigtig meget tid på at fortælle, at Venstre ikke har haft noget at skulle have sagt i den budgetaftale, der ligger for de kommende år, samtidig er dem, der nu vil gøre det bedre for de ældre. Det er selvsamme politikere som ikke har afsat penge til ældreområdet i den kommende aftale. Det er selvsamme politikere som har valgt at styrke småbørnsområdet.

Det er helt fint det valg, der er truffet, men lad være med at sige, at det bliver bedre for pengene er øremærket og servicerammen brugt op, uden at ældreområdet, som er i vækst, har fået tilført resurser. Det glemmer de øvrige partier i budget aftalen at fortælle.

Pernille Kruse
Formand for Aktiv hele Livet
Sundhed og Omsorg

Skriv et svar