Det kan snart være slut med at betale kontant i butikkerne om aften

Arkivfoto: LV11 / Pixabay

En pakke cigaretter, en chokoladebar og en sodavand – og så lige betale med en hundredkroneseddel eller en håndfuldt mønter. Det kan snart var historie i butikkerne i bl.a. Holbæk, Jyderup og Mørkøv.

Fra årsskiftet kan butikker og andre betalingsmodtagere selv vælge, om de ønsker at modtage kontanter i tidsrummet kl. 22 til kl. 06. I områder med særlig røveririsiko vil kontanter kunne afvises fra kl. 20 til kl. 06. De nye regler skal gøre det nemmere for butikkerne at beskytte sig mod røveri.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har i dag offentliggjort en liste over postnumre, hvor butikker og andre betalingsmodtagere fra 1. januar 2018 kan vælge, om de ønsker at tage imod betaling med kontanter i tidsrummet kl. 20 til kl. 06.

Blandt postnumrene er
4300 Holbæk
4350 Ugerløse
4370 Store Merløse
4450 Jyderup
4520 Svinninge

Glad erhvervsminister
I dag er alle betalingsmodtagere med betjent salg forpligtet til at tage imod kontant betaling. Formålet med ændringen af reglerne for modtagelse af kontanter er at give butikker og andre betalingsmodtagere bedre mulighed for at beskytte sig mod røverier i aften- og nattetimerne.

Reglerne følger af den nye betalingslov og træder i kraft den 1. januar 2018.

– Jeg er glad for, at vi nu er klar til at udmønte de nye regler. Ved at gøre det muligt for butikkerne selv at vælge, om de ønsker at tage imod kontanter i aften- og nattetimerne, får butikkerne et nyt redskab til at beskytte personalet mod røverier, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Listen over postnumre, hvor betalingsmodtagere kan vælge at afvise kontanter i tidsrummet kl. 20 til kl. 06, dækker de 25 procent af postnumrene i Danmark, der hyppigst er udsat for røveri i forhold til befolkningstætheden og er udarbejdet af Erhvervsministeriet på baggrund af oplysninger fra Rigspolitiet.

Hele listen over berørte postnumre kan ses her.

Denne artikel er publiceret den 6. november 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply