26. april 2024

Værs'go og skyl! (Foto: Jesper von Staffeldt, med tilladelse fra Ekstra Bladet).

Værs'go og skyl! (Foto: Jesper von Staffeldt, med tilladelse fra Ekstra Bladet).
Værs’go og skyl! (Foto: Jesper von Staffeldt, med tilladelse fra Ekstra Bladet).
leder-grafikHolbæk kommune har en særlig evne til at tiltrække sig de landsdækkende mediers opmærksomhed, men desværre sjældent for det positive. Man skal vist have en meget lang hukommelse for at huske hvornår det sidst er sket.

I søndags kunne man på Ekstrabladets hjemmeside læse en artikel om den manglende rengøring i Holbæk Kommunes institutioner – en artikel næsten magen til kunne man så læse i mandagens trykte avis, hvor der med store bogstaver i rubrikken stod “Kommune sejler i lort” – ikke noget specielt positivt billede af Holbæk Kommune. Historien blev i øvrigt også bragt af DR.

Da samme problem var oppe for et par år i siden – lige inden kommunalvalget – var politikerne fyr og flamme med at få sat Forenede Service A/S på plads. Sine Agerholm fra Socialdemokraterne var en af dem, der kritiserede, at man valgte at bruge firmaet efter de første problemer og hun pointerede dengang, at kommunen accepterer et ringe rengøringsnivueau:

– Sådan som jeg opfatter det, så har kommunen ved at gå fra prøvetid til varig kontrakt, accepteret det ringe niveau vi ved der er i øjeblikket, og så forstår jeg det sådan, at hvis vi skal kunne påvise misligholdelse af kontrakten, så skal det altså være endnu værre end det vi ser nu, før man kan komme ud af kontrakten med skindet på næsen, eller uden at skulle betale en bod til det pågældende selskab, sagde Sine Agerholm til Holbaekonline.dk tilbage i februar 2013 (se hele interviewet med Sine her)

Men i dag hører vi ikke meget til hverken Sine eller de andre socialdemokrater. Heller ikke det eneste oppositionsparti i byrådet Enhedslisten, hører man meget til i det offentlige rum -bevares, de er også kun to medlemer. Man har på fornemmelsen, at Arena-sagen trækker al energi ud af byrådsmedlemmerne – i samtlige partier – og ikke levner meget tilbage de andre sager.

At de liberale kræfter i Venstre ikke siger noget, det kan man jo godt forstå. Forenede Service A/S er vist for en liberal at sammenligne med en teenagedrengs våde drøm.

Hvordan ansvaret for den manglende rengøring – og dårlige omtale af Holbæk Kommune i den landsdækkende presse – skal fordeles mellem politikere og administration, skal vi ikke gøre os kloge på her.

Men rengøringssagen er ikke den eneste sag, som Holbæk Kommune er blevet kendt for i de medierne, vi nævner i flæng “ordblindesagen”, “flyttesagen”, “Abildgården”, “Skarridsø” og “Tornhøj”.

Man kan efterhånden godt forstå, at kommunen bruger så meget energi og så mange penge på en “branding strategi” med alle de møgsager, der hele tiden kommer frem. Der skal sprøjtes meget “parfume” ud over, for at fjerne den grimme stank.

Er du enig med denne leder? – skriv din mening i kommentarfeltet herunder.

2 thoughts on “Ekstrabladet: Kommune sejler i lort

  1. Bedre rengøring og bedre arbejdsforhold.

    Enhedslistens byrådsmedlemmer har taget kontakt til andre byrådspolitikere for at få rettet op på svineriet. Det er ganske enkelt en skandale at Forende Service A/S ikke har rettet op på forholdene for længst. Firmaet har fået advarsler og lovet bod og bedring. Det ser oven i købet ud til at forvaltningen og borgmesteren er parat til at give Forende Service en ny chance. Det må ikke ske. Firmaet giver ikke service, tværtimod.
    Servicen skulle være rengøring. Billeder i landspresse og i 3F´s fagblad afslører almindelig dårlig rengøring og der er beskidt på diverse toiletter og derudover urin og afføring. Skandaløst, utilstedeligt. Rengøringen skal straks overtages af kommunen, der selv anssætter personale under ansvarlige arbejdsforhold. Før privatiseringen havde institutionerne ansat lokale og ansvarsbevidste medarbejdere. Disse forhold skal straks genetableres.
    Andre problemer efter privatiseringen er, at flere ansatte bliver stressede og syge og som følge deraf fyrede. Der er uhørt mange fejl i lønudbetalingerne, feriepenge og pensionsudbetalinger.

    Udliciteringen er en dyr affære for kommunen. De stressede, fyrede og syge borgere skal have hjælp. Det er både menneskeligt og økonomisk uansvarligt.
    Det er Forenede Service, der skal fyres, og det kan kun gå for langsomt.

    Laust Davidsen
    Medlem af baggrundsgruppen for Enhedslistens byrådsmedlemmer.

  2. sidste nye : Man tror det er løgn : Forenede Service får endnu en chance til at rette op på tingene. Den historie har man vist også hørt før for et par år siden . Fire partier står bag forslaget om at give rengøringsfirmaet en chance til : Radikale Venstre , Konservative, Socialdemokratiet og Enhedslisten , med den tilføjelse , at hvis der ikke sker en kraftig forbedring af servicen inden for meget kort tid, så lægges der op , at firmaet fyres. Venstre er knap så klar i spyttet, men for partiet er det jo også en liberal kernesag , at udlicitere så mange kommunale opgaver som muligt, koste hvad det vil,

Comments are closed.