20. juli 2024

Sine Agerholm bliver interviewet om Socialdemokraternes mening om Forenede Service A/S rengøring og udsigten til at dets søsterselskab Forenede Care A/S overtager driften af et plejecenter og en del af hjemmeplejen. Foto fra web-tv indslag.

Sine Agerholm bliver interviewet om Socialdemokraternes mening om Forenede Service A/S rengøring og udsigten til at dets søsterselskab Forenede Care A/S overtager driften af et plejecenter og en del af hjemmeplejen. Foto fra web-tv indslag.
Holbaekonline.dk snakker med socialdemokraternes gruppeformand Sine Agerholm om den aktuelle sag med Forenede Service A/S’ mangelfulde rengøring og samme koncerns overtagelse af driften af plejecentret Kastaniely og Hjemmepleje område Øst.

På byrådsmødet den 24. januar blev der fremlagt en undersøgelse, der viste, at virksomheden Forende Service A/S, der siden 1. marts 2012 har stået for rengøringen i bl.a. kommunens skoler og børnehuse, havde endog meget svært ved at leve op til den aftalte standard.

Alligevel valgte et flertal bestående af SF, Radikale, Konservative, Liberal Alliance, Venstre og Dansk Folkeparti, at lade Forenede Service A/S fortsætte med at stå for rengøringen efter prøvetiden var overstået, mens Socialdemokraterne ville afbryde samarbejdet med det samme.

– Sådan som jeg opfatter det, så har kommunen ved at gå fra prøvetid til varig kontrakt, accepteret det ringe niveau vi ved der er i øjeblikket, og så forstår jeg det sådan, at hvis vi skal kunne påvise misligholdelse af kontrakten, så skal det altså være endnu værre end det vi ser nu, før man kan komme ud af kontrakten med skindet på næsen, eller uden at skulle betale en bod til det pågældende selskab, siger Sine Agerholm til Holbaekonline.dk

På samme møde skulle byrådet tage stilling til, om Forenede Care A/S, der er søsterselskab til Forenede Service A/S skulle overtage driften af Kastaniely og en del af hjemmeplejen.

– Vi stod alene. Vi stemte imod at Forenede Care skulle overtage driften af Kastaniely og hjemmmeplejen distrikt øst. Det var simpelthen på baggrund af de erfaringer vi har med koncernen på rengøringsområdet, siger Sine Agerholm og påpeger, at der er tale om en koncern med to selskaber i Danmark: Forenede Service og Forenede Care, der har en hat over sig, ‘Forenede konceren’ der har samme ledelse, samme ejerkreds og samme værdiggrundlag:

– Derfor har vi ikke fantasi til at forestille os, at det vil blive drevet voldsomt bedre når når vi snakker pleje og omsorg af udsatte ældre borgere, end man har kunnet se dem agere på rengøringsområdet.

Se hele interviewet med Sine Agerholm i web-tv indslaget herunder: