12. juni 2024

Mads Brügger er vært på 'Den sorte svane' Foto: TV 2/Wingman Media

TV2 dokumentaren ”Den Sorte Svane” om den kriminelle underverden og den pæne ‘oververden’ af erhvervsfolk og advokater har eksempler fra Holbæk Kommune.

I dokumentaren afdækkes blandt andet svindel med de lovpligtige rapporter om risiko ved bortskaffelse af affald samt ved jordkørsel. I den forbindelse bringer TV2 to eksempler fra Holbæk Kommune. Det drejer sig om nedrivningen af en tidligere sprogskole på Lundemarksvej i Holbæk og en ulovlig jordpåkørsel. Sidstnævnte nævnes ikke direkte i dokumentaren, men det handler ifølge Holbæk Kommunes oplysninger om en grund med en naturbeskyttet mose i Undløse.

Holbæk Kommune vil nu iværksætte undersøgelser af grundene i de to tilfælde i I tilfældet Lundemarksvej vil Holbæk Kommune desuden tage prøver i børnehaven Villa Kulla. Børnehuset ligger tæt på, og var påvirket af støv i forbindelse med nedrivningen.

Holbæk Kommune beskriver selv de to sager nærmere på kommunens hjemmeside.

Om ‘Den sorte svane’

I dokumentarserien, der kan ses på TV2 Play står erhvervsjuristen Amira Smajic frem som kilde. Hun har arbejdet for og med hårdkogte kriminelle i 10 år. Med Amira Smajic som muldvarp og ved hjælp af skjult kamera afdækker TV2 i dokumentarudsendelserne forbindelser mellem den kriminelle underverden og den tilsyneladende pæne, legale oververden, når hun indtager sin gamle rolle som rådgiver for at skaffe dokumentation.

Leave a Reply