29. maj 2024

Foto: Holbæk Kommune

Tirsdag blev Headspace officielt indviet i de nye lokaler på Ahlgade i Holbæk.

Headspace er et tilbud om rådgivning for unge i alderen 12 til 25 år og fra efteråret også også til deres familier samt en fremskudt indsats ude på skoler og uddannelsestilbud i hele Holbæk Kommune.

-Flere unge skal have det godt. Mistrivsel har det med at udvikle sig fra mindre problemer til at blive stadig mere uoverskuelige. Vi håber, at headspace med deres koncept kan blive et nemt, hurtigt og trygt sted at gå hen for unge, der har brug for en snak. Samtidig har vi som kommune tæt kontakt til stedet, så der en kobling til vores andre tilbud, hvis der er behov for det. Derfor har vi også set frem til, at Headspace skulle åbne, siger Christina Krzyrosiak Hansen, der er borgmester i Holbæk Kommune.

Samtalerne i headspace kræver ikke tidsbestilling og der er ingen journaler. På den måde gøres det så nemt som muligt for børn og unge at tale om alt fra kærestesorger over angst til konflikter i familien.

-Vi skal generelt gøre mere for vores unge, og jeg tror, den lette adgang i headspace er en af de ting, vi skal arbejde med. Vi har mange tilbud i kommunen, men det kræver overvindelse for børn og unge at henvende sig til kommunen. Her kan Headspace noget særligt, mener Jakob Villadsen, der er formand for Socialudvalget i Holbæk Kommune.

Headspace får til huse i nabohuset til Ungehuset Lucerna og vil have åbent fra tirsdag til torsdag fra 12-18.

-Vi kommer med mere end 10 års erfaring i mødet med pressede børn og unge. Vi kender det afgørende øjeblik, starten på samtalen hvor det unge menneske mærker, at her er nogen der lytter og forstår. Og gennem årene har vi opbygget et veludviklet koncept for samarbejde med kommuner og lokale partnere, hvor de unge er i centrum hele vejen, siger Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark.

Leave a Reply