16. juli 2024

Foto: Schluesseldienst / Pixabay.

En af Holbæks smukkeste villaer er sat til salg og har du 10 millioner kroner kan villa ‘Sælsom’ blive din.

Villaen, der ligger på Roskildevej i Holbæk, har et boligareal på 177 kvadratmeter med seks værelser. Grunden er på 3182 kvadratmeter med egen sø i bunden af haven.

Ifølge ejendomsmæglervirksomheden Ivan Eltoft Nielse ApS, der står for salget af villaen er det muligvis Holbækarkitekten Ivar Bentsen, som står bag den særprægede ejendom. Han var med i Foreningen Bedre Byggeskik, “hvis mål det var at skabe ny, dansk byggeskik med enkle, smukke, praktiske og tidsvarende boliger”, som det hedder i salgsannoncen.

Om villaen hedder det på mæglerens side: “Villa ‘Sælsom’, hedder én af de smukkeste villaer i Holbæk. Nu er sælsom ikke et af de ord, der optræder så ofte i vores sprog, og der er flere synonymer at vælge mellem i ordbogen. For villaen på Roskildevej er ‘excentrisk’ det synonym, der kommer tættest på. For i konstruktionen af taget, og i særdeleshed da taget blev skiftet for små 10 år siden med håndstrøgne teglsten, da var der ingen, der kunne springe over, hvor gærdet var lavest. Alle var nødt til at hoppe over den særlige tagkonstruktion hvor det var så højt, at det stadig er en oplevelse at være tilskuer. Med tårn og en nedre del, der har form som en krave, har huset stået her som en lille særling, en enespænder, en excentriker siden 1926.”

Du kan læse mere om villa ‘Sælsom’ og så billeder på mæglerens side eltoftnielsen.dk.

Leave a Reply