14. april 2024
green tree near green plants

Arkivfoto: Mali Maeder / Pexels.com.

Holbæk Kommune vil støtte friluftsfestivalen, Danish Outdoor Festival i Jyderup økonomisk.

Når kommunalbestyrelsen afholder møde senere på måneden, skal den godkende en indstilling fra Udvalget for Kultur og Fritid om en årlig kommunal støtte til Danish Outdoor Festival på 300.000 kroner frem til og med 2026.

-Vi har masser af smuk natur og rekreative muligheder her i Holbæk Kommune. En friluftsfestival med fokus på blandt andet vandring, udendørsaktiviteter, madlavning og overnatning under åben himmel er derfor en oplagt begivenhed at holde her i vores kommune. Specielt ved Jyderup, der med Skarresø, Naturpark Åmosen og de omkringliggende skove er et perfekt match for Danish Outdoor Festival. Sidste år blev den for første gang afviklet i Jyderup, og det blev en stor succes med omkring 13.000 besøgende. Derfor ønsker vi at fastholde festivalen her i Holbæk Kommune, fortæller Ole Hansen.

Danish Outdoor Festival har tidligere været afviklet i andre byer, men ikke med så mange besøgende, som det var tilfældet sidste år i Jyderup. Antallet af besøgende var nemlig mere end en fordobling end ved tidligere outdoor-festivaler, og det kommer lokalområdet til gode.

-Det er ikke kun rundt om Skarresø, at der foregår forskellige aktiviteter. Også Jyderups erhvervsliv, foreninger og spisesteder gør sit til, at der i bymidten er aktiviteter, der trækker masser af mennesker til. Så det er også en festival, der gavner byen, foreningerne og det lokale handelsliv, fortæller Ole Hansen.

Udsigten til 900.000 kroner i støtte glæder festivalen:

-Vi er rigtig glade for den økonomiske støtte, som politikerne i Holbæk Kommune har valgt at give os de kommende tre år. Det giver os nye muligheder for at udbygge Danish Outdoor Festival. I år får vi blandt andet besøg af verdens største hængekøje-event ’HangCon’. Vi har en unik placering i Jyderup med Skarresø og skovene omkring, og ved at blive i Jyderup de kommende år kan vi fortsætte det fantastiske samarbejde, som vi har med byen og de lokale foreninger, siger Christian Milbo, der er bestyrelsesmedlem af Foreningen Danish Outdoor Festival.

Danish Outdoor Festival bliver næste gang afholdt den 26.-28. april 2024.

Leave a Reply