24. juli 2024

Foto: Politi.dk

Midt- og Vestsjælland modtog torsdag formiddag en anmeldelse om, at en 94-årig kvinde fra Holbæk var blevet fuppet af en falsk bankmand.

Kvinden var blevet ringet op af en fremmed mand, som sagde, at han var ansat i Nordea. Han forklarede, at årsagen til henvendelsen var en mistænkelig overførsel af penge til Spanien, hvorfor det var vigtigt, at banken fik hendes smykker i bevaring.

Under samtalen med den falske bankmand i telefonen dukkede en anden, fremmed mand op på den 94-åriges bopæl for at hente hendes smykker, som hun udleverede. Herefter forsvandt manden, og telefonopkaldet blev afsluttet. Den 94-årige opdagede efterfølgende, at også hendes dankort var forsvundet på ukendt måde.

Manden, der dukkede op på kvindens bopæl, blev beskrevet som 180-185 cm høj, dansktalende med accent, iført sort jakke med hætte med pelskant og trukket op om hovedet.

Politiet har efter afhøringen af den 94-årige optaget rapport om et bedragerisk forhold, som efterforskes i lighed med tilsvarende sager, hvor især ældre fuppes af falsk bankpersonale.

Den 94-årige kvinde var ikke den eneste, som blev fuppet onsdag. En 88-årig kvinde blev franarret sit hævekort, som efterfølgende blev brugt til at hæve tusindvis af kroner på. Det kan du læse mere om i artiklken: Snød 88-årig til at udlevere hævekort – hævede 12.000 kroner.