12. juli 2024

Foto: Rigspolitiet.

En 88-årig kvinde fra Holbæk blev onsdag franarret sit hævekort, som efterfølgende er blevet misbrugt til at hæve 12.000 kroner i pengeautomater.

Det var pårørende til kvinden, som onsdag eftermiddag kontaktede politiet og anmeldte sagen.

Politiet afhørte den 88-årige og fik klarlagt, at hun tidligere var blevet ringet op af nogen, der havde præsenteret som ansatte i et pengeinstitut. Årsagen til opringningen var problemer med hendes bankkonti, så en medarbejder ville blive sendt ud til hendes bopæl for at afhente hendes betalingskort.

I løbet af eftermiddagen henvendte en fremmed mand sig og kom med indenfor, hvor fik narret kvinden til at udlevere betalingskortene med tilhørende PIN-koder. Han fik tillige fuppet den 88-årige til at udbetale sig nogle penge for benzin, hvilket han ville refundere hende på et senere tidspunkt, hvorefter manden forlod stedet.

Den 88-årige blev noget forvirret over hændelsen og kontaktet en pårørende, der fik spærret betalingskortene, som på det tidspunkt allerede var blevet misbrugt.

Politiet efterforsker nu sagen sammen med andre sager med lignende fremgangsmåde, hvor især ældre fuppes af falske bankmedarbejdere til at udlevere betalingskort, så disse kort kan misbruges til kontanthævninger.