24. juli 2024

Op mod trehundrede mennesker deltog onsdag aften i en demonstration under parolen “Vi står sammen om fred & retfærdighed”.

Initiativtager til demonstrationen var Emrah Tuncer, der er kommunalbestyrelsesmedlem for De Radikale.

Demonstrationen startede kl. 17 foran Det Gl. Rådhus i Holbæk, hvor palæstinensiske flag var hejst i rådhusets flagstænger, ligesom mange deltagere havde medbragt palæstinensiske flag.

Talerne udtrykte ønske om våbenhvile og fred under den igangværende konflikt mellem Hamas og Israel, og bekymring for civilbefolkningen – især børnene, der er ofre i konflikten.

Efter talerne gik deltagerne i fakkeloptog gennem byen. Det skete det til råb om “retfærdighed for Palæstina” “Free, Free Palestine” og med bannner forrest med slogans som “Boycott Israel Free Palestine” og “From the river to the sea, Palestine will be free”.

Da optoget kom tilbage til Det Gl. Rådhus, afsluttede Emrah Tuncer arrangementet med igen at opfordre til fred og våbenhvile, og gentog det forfærdelige ved, at børn på begge sider af konflikten er ofre for krigen.

Emrah Tuncer udtrykte glæde for den store tilslutning til aftenens arrangement.

Overfor Holbaekonline.dk erkendte han efterfølgende, at demonstrationen i sit udtryk måske var blevet for ensidig i pro-palæstinensisk favør:

-Jeg ville ønske, at der var flere fra den anden side, og at flere gav udtryk for ønske om fred og krav om våbenhvile.

Emrah Tuncer vil ikke afvise, at der igen kan indkaldes til demonstration, hvis krigen i Gaza fortsætter.