22. maj 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

En 16-årig dreng forsøgte – uden held – at stikke af fra politiet. Nu er han blevet sigtet for en lang række af lovovertrædelser.

En politipatrulje var ved Nørre Jernløse Skole efter anmeldelse om, at en bil med to unge mænd havde kørt hasarderet i området ved skolen. Politiet fandt ikke bilen, men blev i stedet opmærksom på en knallert, der kørte alt for stærkt.

Da føreren af knallerten så politipatrulje stak han af og patruljen satte efter. I stedet for at standse, forsatte han flugten, der gik op over fortov, venstre rundt i en rundkørsel og uden at overholde sin vigepligt. På Dahliavej skred knallerten ud og føreren hoppede af og forsøgte at fortsætte flugten til fods. Han blev dog løbet op af en betjent og anholdt.

Knallertføreren var en 16-årig lokal ung mand.

Det viste sig, at han var påvirket af euforiserende stoffer og var desuden i besiddelse af to små poser med hvidt pulver, som med en narkotest testede positiv for kokain.

Knallerten han kørte på var ikke regsiteret og heller ikke forsikret. Knallerten blev taget med ind til undersøgelse på rullefelt, som skal vise knallertens tophastighed.

Den 16-årige knallertfører blev taget med til udtagelse af en blodprøve og efterfølgende afhørt på politistationen i overværelse af hans mor. Efter afhøringen blev den 16-årige løsladt, men når knallerten er undersøgt og resultatet af blodprøven kommer, vil den 16-årige og hans mor blive orienteret om resultatet og sagens videre gang.